5 internationale bedrijven genomineerd voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2020

Verschenen: 17 januari 2020

Barry Callebaut, DAF Trucks, Heyaru Engineering, Hologic en International Car Operators (ICO) zijn de vijf genomineerden voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2020. Dat maakte Flanders Investment & Trade (FIT) vandaag bekend. Met deze trofee richt het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen de schijnwerpers op buitenlandse bedrijven met investeringsprojecten in Vlaanderen. De winnaar wordt verkozen tijdens het Foreign Investment Trophy-evenement, op dinsdag 11 februari 2020 in het Gateway Office van Deloitte Belgium op Brussels Airport.

Naast de Foreign Investment of the Year Trophy worden nog twee trofeeën uitgereikt tijdens het Foreign Investment Trophy-event van FIT. De Lifetime Achievement Trophy erkent de jarenlange inspanningen van een buitenlandse investeerder in Vlaanderen. De Newcomer of the Year Trophy bekroont dan weer een buitenlands bedrijf dat zijn eerste stappen in Vlaanderen heeft gezet. De winnaars in deze twee categorieën worden op de avond van prijsuitreiking bekendgemaakt.
 

De 5 kanshebbers voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2020

Barry Callebaut (Zwitserland) bouwt ’s werelds grootste chocolademagazijn in Lokeren

De Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut, met Belgische en Franse roots, verhuist zijn Europese logistieke site van Aalst naar Lokeren om de internationale markt beter te bedienen. De nieuwe vestiging zal de bestaande site overtreffen in zowel grootte als duurzaamheid en is goed voor een totale investering van 100 miljoen euro. Daarmee wordt het gebouw in Lokeren het grootste chocolademagazijn ter wereld. Barry Callebaut gaat ervan uit dat de nieuwe site extra jobs zal creëren, maar kan nog geen concrete aantallen noemen. In eerste instantie maken de 85 werknemers van het huidige logistieke centrum in Aalst de overstap.

Ontdek meer over de investering van Barry Callebaut (video).

DAF Trucks (Nederland/VS) injecteert recordbedrag voor uitbreiding Westerlo-site 

De Nederlandse truckbouwer DAF Trucks – dat deel uitmaakt van het Amerikaanse PACCAR – investeert een recordbedrag van 200 miljoen euro in zijn onderdelenfabriek in Westerlo, Antwerpen. Op deze productiesite vervaardigen ongeveer 2.400 werknemers cabines en assen voor de middelzware en zware trucks van DAF Trucks. Dankzij de uitbreiding zal de productiecapaciteit voor truckcabines met zo’n 45% kunnen verhogen, tot maar liefst 300 cabines per dag in een tweeshiftensysteem.

Ontdek meer over de investering van DAF Trucks (video).

Heyaru Engineering (Dubai/India) plant grootste Europese diamantfabriek in Lommel

Dat Heyaru Engineering grootse plannen had in Vlaanderen, was in 2016 al te voorspellen. Toen besloot het bedrijf – dat zijn hoofdkantoor in Dubai heeft en in handen is van Indiase eigenaars – om in Lommel een lokale vennootschap op te richten. Twee jaar later gaf Heyaru er het startschot voor de bouw van een grote diamantfabriek en een onderzoekscentrum. Daarvoor investeert de producent van in laboratoria vervaardigde diamant 24 miljoen euro in de Limburgse vestiging. De investering zal leiden tot zo’n 150 extra jobs.

Ontdek meer over de investering van Heyaru Engineering (video).

Hologic (VS) opent service- en trainingscentrum voor medische apparatuur in Zaventem

Het Amerikaanse Hologic – gespecialiseerd in de verbetering van de gezondheid en het welzijn van vrouwen door vroege opsporing en behandeling – opende in Zaventem een site van liefst 4.000 m2. Daar bevinden zich onder meer een gecentraliseerd ‘center of service excellence’ en een hightech trainingscentrum voor professionals in de gezondheidszorg. Vorig jaar boekte het medische technologiebedrijf wereldwijd 3,4 miljard dollar omzet en het telt 6.300 medewerkers, van wie een 100-tal in Zaventem. Daar komen er met deze mijlpaal 60 bij. Hoeveel Hologic precies in zijn expansie investeerde, wordt niet vrijgegeven.

Ontdek meer over de investering van Hologic (video).

International Car Operators (Japan) maakt van Zeebrugge dé e-carhaven van Europa

Vanwege de rol van Zeebrugge als ’s werelds grootste auto-overslaghaven, besliste de Japanse autotransporteur International Car Operators (ICO) – dochteronderneming van Nippon Yusen Kaisha (NYK) – om 60 miljoen euro te investeren in zijn lokale site. Naast een gloednieuw kantoorgebouw en uitbreiding van de belangrijkste autoterminal, worden op de site 11 windturbines opgetrokken. Na de zomer van 2020 zullen de reuzen van 150 meter hoog op volle kracht draaien. Met deze investering gaan 100 nieuwe jobs gepaard.

Ontdek meer over de investering van ICO (video).

Verschillende stemrondes

Het genomineerde bedrijf met de meeste stemmen na 3 stemrondes – door het grote online publiek, een professionele jury en de aanwezigen op de prijsuitreiking – neemt de trofee mee naar huis. Stemmen kan vanaf 16 januari 2020 via www.foreigninvestmenttrophy.be.
 

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This