5 redenen om nog in 2019 te investeren in Sortimo bedrijfswageninrichting

Verschenen: 21 november 2019

Het einde van het jaar staat voor de deur. Hoog tijd dus om de balans op te maken en nog snel enkele slimme investeringen te doen. Tot en met 31 december 2019 geniet je nog van heel wat voordelen. Weet je bijvoorbeeld dat de verhoogde investeringsaftrek van 20% afloopt op 31 december 2019? Ook de gunstige belastingmaatregel voor investeringen behoort vanaf 1 januari 2020 tot het verleden. Bovendien staan er nieuwe belastingtarieven voor de deur. Kortom, redenen genoeg om nu nog te investeren en je fiscaal jaar in schoonheid af te sluiten! Wat denk je bijvoorbeeld van de flexibele bedrijfswageninrichting van marktleider Sortimo?

1. Verhoogde investeringsaftrek. Nog tot het einde van 2019 geniet je van de verhoogde investeringsaftrek van 20%. Deze gunstige maatregel is tijdelijk en werd door de overheid in het leven geroepen om investeringen aan te moedigen. De verhoogde investeringsaftrek loopt af op 31 december 2019. Vanaf 1 januari 2020 verlaagt het tarief opnieuw naar 8%.

2. Gunstige belastingmaatregel. Kleine vennootschappen die nog in 2019 investeren, kunnen het volledige jaar in kosten opnemen. Voor een investering van 31 december 2019 kan je dus volledig 2019 in rekening brengen. Volgend jaar wordt die gunstige belastingmaatregel afgeschaft en telt het aantal dagen dat je de investering in bezit hebt. Investeer je met andere woorden op 31 december 2020 dan kan je slechts 1/365e van de kosten in rekening brengen.

3. Nieuwe belastingtarieven. Op 1 januari 2020 daalt het belastingtarief voor vennootschappen van 29,58% naar 25% en voor kmo’s van 20,40% naar 20% op de eerste 100.000 euro winst. Wil je nog kosten maken dan doe je dat dus best nu, aangezien je maar tot eind 2019 kosten kunt sparen door het hogere belastingtarief.

4. Hogere productiviteit. Met de flexibele bedrijfswageninrichting van Sortimo perfectioneer je je professionaliteit. De juiste inrichting zorgt voor orde en structuur en biedt een duidelijk overzicht van hetgeen vervoerd wordt. Bovendien zijn de doordachte systemen van Sortimo zo ontworpen dat ze het verloop van de mobiele werkdag professioneler en veiliger maken.

5. Betere rendabiliteit. Last but not least maken de slimme mobiliteitsoplossingen van Sortimo je bedrijf ook rendabeler. Of je nu kiest voor de ‘SR5’ efficiënte bestelwageninrichting, ‘FR5’ flexibele legbordsystemen, ‘WorkMo’ mobiele werkstations, ‘ProSafe’ bevestigingssystemen of multifunctionele BOXXen, met Sortimo bespaar je steeds tijd en kosten!

Opgelet: voordelen 1, 2 en 3 zijn enkel geldig voor eenmanszakenvrije beroepen en kleine vennootschappen die het laatste afgesloten boekjaar niet meer dan één van de volgende criteria overschreden:

  • jaargemiddelde van 50 werknemers
  • jaaromzet van 9 miljoen euro excl. btw
  • balanstotaal van 4,5 miljoen euro

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This