Alle hens aan dek in een nieuwe economische realiteit. MAN Truck & Bus heroriënteert de aftersales organisatie en introduceert MAN Parts2Go.

Verschenen: 28 mei 2020

We kunnen er niet om heen, de Corona-crisis heeft een impact op de (bedrijfs)activiteiten van elk van ons en dwingt ons tot het nemen van nieuwe maatregelen en een andere manier van werken. Zo ook bij MAN Truck & Bus dat, naast het commercialiseren van bedrijfsvoertuigen vanaf 3T, gekend staat om zijn professionele aftersales organisatie, op maat van de klant.

Meer dan ooit moeten bedrijven kunnen rekenen op een optimale inzetbaar- heid van hun bedrijfsvoertuigen en stilstanden tot een minimum kunnen beperken. Enerzijds zijn er de eerste tekenen van een economische heropleving, anderzijds hebben tal van sectoren de voorbije maanden meer dan een tandje moeten bijsteken (denk maar aan het transport van bijvoor- beeld voedingsmiddelen en medisch materiaal).

Terwijl een minimale dienstverlening in het MAN netwerk steeds gegarandeerd bleef, zelfs tijdens de piek van de crisis, zullen de MAN filialen (*) vanaf maandag 1 juni opnieuw volledig operationeel zijn, inclusief zaterdagopening. Niets wordt hierbij aan het toeval overgelaten om de veiligheid en gezondheid van zowel de werknemers als de klanten te vrijwaren. Zo zijn de algemene Corona-maatregelen van kracht, geheel in lijn met de adviezen van de Nationale Veiligheidsraad. Voertuigcabines worden telkens volledig gedesinfecteerd (voor én na de werken), social distancing wordt steeds toegepast én het maximum aantal toegelaten personen wordt nauwlettend in het oog gehouden.

Niet alleen wordt de voortgang zo gewaarborgd, ook zorgt dit voor het be- perken van het aantal sociale contacten en een optimale spreiding in de werkplaatsen, erg belangrijke aspecten dezer dagen. Ook de MAN privé- concessiehouders (*) treffen gelijkaardige maatregelen en zijn er opnieuw volledig klaar voor.

Om de flexibiliteit van de dienstverlening te maximaliseren biedt MAN Truck & Bus bovendien het unieke MAN Parts2Go concept voor een geheel contactloze levering van originele MAN onderdelen. (Vloot)klanten met een eigen werkplaats kunnen via de MAN filialen makkelijk telefonisch of per mail beroep doen op MAN Parts2Go waarna een MAN Parts Advisor met hen contact opneemt. In samenspraak wordt vervolgens het juiste MAN onderdeel bepaalt. Het is de Parts Advisor zelf die instaat voor de bestelling en de klant aldus ontzorgt. Bestellingen worden reeds de dag nadien via koerier contactloos en gratis geleverd. In een “Post-Corona” tijdperk zullen online distributiekanalen almaar aan belang winnen en een gegeerd alternatief vormen. MAN Truck & Bus zet dan ook alle middelen in om dit verkoopkanaal te boosten en ter beschikking te stellen van de klant.

 

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This