Alleen nog Scania’s bij Igepa

Verschenen: 5 oktober 2018

Igepa – een allround graphic solutions provider – heeft vier nieuwe Scania’s in gebruik genomen. Een vijfde wordt in december geleverd. Het wagenpark van Igepa bestaat nu voor 100 % uit Scania’s.

Igepa was oorspronkelijk een groothandel in papier, karton en enveloppen. Door overnames en interne groei is Igepa is uitgegroeid tot een professionele groothandel, gespecialiseerd in alle producten voor de grafische- en signindustrie, verpakkingsproducten en schoonmaakartikelen voor de b2b-markt in België en Luxemburg. Alle bestellingen worden binnen de 24 uur geleverd bij de klant. Verkoop en logistiek zijn de kerncompetenties van Igepa Belux.

Igepa heeft 40 vrachtwagens – uitsluitend Scania’s – om de producten tot bij de klant te brengen. De twee nieuwe trekkers (R 410) en de twee nieuwe bakwagens (P 320) worden gebruikt om de producten van de visuele communicatie te vervoeren. Dat zijn bijvoorbeeld reclameborden die langs voetbalvelden staan; grote platen van twee bij vier meter.

“Het gaat vaak om grote en zware producten die onze chauffeurs met een citytrailer en een kooiaap tot bij de klant brengen”, zegt Logistics Manager David Vanhaelst. “We kozen als trekker voor de Scania R 410 met slaapcabine omdat die een hogere restwaarde heeft, want slapen in de cabine doen onze chauffeurs niet. Het bed is uiteraard wel handig als de chauffeurs rust nemen.”

Zowel de Scania R 410 als de Scania P 320 zijn uitgerust met Scania Opticruise, het geautomatiseerde aandrijflijnsysteem, en de Cruisecontrol met Active Prediction. Deze houdt niet alleen feilloos de afstand tot de voorligger maar kent ook de topografie van de komende route. Hierdoor wordt altijd in de juiste versnelling en met de juiste snelheid gereden. Dit resulteert in een lager brandstofverbruik. “Ze zijn ook alle voorzien van een dodehoekcamera,” zegt David Vanhaelst. “Want veiligheid is voor ons cruciaal. Voor het comfort van de chauffeurs – en om rugklachten te voorkomen – kozen we voor het Driver Package met de premium bestuurdersstoel.”

“We kiezen voor een 100 % Scania-wagenpark omdat we heel tevreden zijn over de kwaliteit van de producten en ook over de service die Scania levert voor het onderhoud van de wagens. Wij schaffen de voertuigen aan via Scania Finance en met een volledig onderhoudscontract. Scania doet voor ons alles, ook de technische keuring en de vervanging van de banden. We vonden die service nergens anders.”

“Zowel onze site van Aalter als die van Awans liggen vlak bij de werkplaats van Scania en dat is een groot pluspunt. Onze chauffeurs weten dat ze vlug kunnen binnenspringen als er aan het voertuig wat moet gebeuren. We kochten de eerste Scania acht jaar geleden en nu hebben we enkel nog dat Zweedse merk. We houden de vrachtwagens tussen de 6 en 8 jaar en doen ze dan van de hand omdat de opbouw dan aan vervanging toe is.”

“Onze chauffeurs zijn alvast heel enthousiast over de nieuwe Scania’s. Vooral over de heel goede zichtbaarheid, de stilte en het comfort in de cabine en de vering. Over het brandstofverbruik durven we ons nog niet uitspreken. Daarvoor zijn de wagens nog niet lang genoeg in dienst. We gaan de volgende maanden met Scania wel onze chauffeurs opvolgen en bijscholen voor een nog zuiniger rijstijl.”

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This