ALTREA kiest opnieuw voor DAF

Verschenen: 15 november 2023

ALTREA kiest opnieuw voor DAF mede omwille van de gunstige Vectowaarden die een direct voordeel opleveren in de Mautkosten.

Roel Smets, Algemeen Directeur Altrea en Bert Lantmeeters, Accountmanager Truck Trading Limburg, zijn niet over één nacht ijs gegaan om een nieuwe bestelling van 75 DAF XG te plaatsen.

De insteek was deze keer om een voertuig samen te stellen dat de komende jaren in een zo laag mogelijke Mautcategorie valt.
Door de gunstige aerodynamica is de NGD op zich al een interessante Mautwagen, maar door een fine-tuning met A-label banden, Predictive Cruise Control, camera’s, spoilers en fenders vallen ze nu in categorie 3 van het Mauttarief, hetgeen neerkomt op een korting van 1,6 €ct per km!

Roel Smets: stel dat we 100.000 MAUT km per jaar doen aan een korting van 1,6 ct/km dan levert dit 1.600,00 € per wagen per jaar op.

De klasse waarin een voertuig valt wordt 6 jaar aangehouden, dus op 6 jaar geeft dit een voordeel van 9.600,00 €.

DAF heeft al bewezen dat ze een zeer zuinige en comfortabele wagen op de markt gezet hebben en het meedenken van het Truck Trading Limburg team met onze business is een echte meerwaarde, daarom dat wij opnieuw ons vertrouwen geven aan TTL & DAF. We gaan de nieuw bestelde wagens trouwens ook al uitrusten met de veiligheidsupgrades die in juli 2024 verplicht worden. “

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This