Apton Mechelen overgenomen door ID Logistics

Verschenen: 15 december 2022

Apton en de transportpoot van ID Logistics (voorheen het eveneens door ID Logistics overgenomen GVT Transport & Logistics uit Nederland) hebben reeds vele jaren een succesvolle samenwerking in België. Met de overname van Apton verstevigt ID Logistics haar positie in België op het gebied van Benelux distributie.

  • ID Logistics is een logistieke dienstverlener in de Benelux en dochter van ID Logistics in Frankrijk.  ID Logistics Benelux richt zich van origine op contract logistiek, maar beschikt inmiddels ook over een eigen transport & distributie netwerk in de Benelux.
  • Apton is actief in transport binnen België en richt zich op contractvervoer. Bij Apton werken 23 medewerkers en heeft een omzet van circa Euro 3.100.000,-  

Ton Appels, Oprichter en eigenaar Apton BV: “In de afgelopen 27 jaar is Apton voor veel verladers een vaste waarde geweest. Als klein, zelfstandig familiebedrijf hebben we altijd hard gewerkt om onze klanten te helpen met hun transportvraagstukken.  Op 66-jarige leeftijd ben ik blij dat ik mijn bedrijf nu kan overdragen aan een gerenommeerde organisatie waarmee we al jarenlang prettig samenwerken.”  

Marco van Walraven, Managing Director van ID Logistics Benelux: “We zien de overname van deze transportactiviteiten als een verdere versterking van onze dienstverlening.  Precies 1 jaar nadat we GVT Transport & Logistics hebben overgenomen zetten we nu de stap naar verdere uitbereiding van onze Benelux Transport & Distributie activiteiten.”  

ID Logistics bevestigt hiermee het belang dat onze Groep hecht aan verdere groei in de Benelux alsook aan de ontwikkeling van end-to-end oplossingen voor B2B en B2C.  

Over ID Logistics:

ID Logistics Benelux is onderdeel van ID Logistics uit Frankijk.  ID Logistics is een grote speler op het gebied van Contract Logistiek en beschikt hier over meer dan 600.000 m2 in de Benelux, daarnaast is ze een specialist op het gebied van Benelux Distributie. De transportpoot van ID Logistics beschikt over een fijnmazig distributienetwerk met hubs in Willebroek België en Tilburg, Apeldoorn, Alkmaar, Veendam, Echt en Berkel & Rodenrijs in Nederland.   

De transactie kwam tot stand door bemiddeling van De Putter & Co, die door haar expertise binnen transport en logistiek een meerwaarde kon optekenen voor beide partijen. 

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This