Arval België en Defensie ondertekenden een strategisch samenwerkingsakkoord

Verschenen: 19 september 2019

Defensie leaset 1.000 dienstvoertuigen bij leasemaatschappij Arval België, één van de marktleiders in België en Europa. Defensie vernieuwt haar bedrijfsvoertuigenpark voor algemeen gebruik

Een kort overzicht:

  • Defensie heeft een operationele leaseovereenkomst afgesloten met Arval België voor 1.000 commerciële dienstvoertuigen.
  • Operationele leasing maakt het mogelijk om de kosten te optimaliseren, en het beheer en de risico’s uit te besteden. Defensie kan zich dus volledig concentreren op haar kernactiviteiten
  • Alle voertuigen zijn uitgerust met de mobiliteitsoplossing ‘Arval Car Sharing’ en de telematica-oplossing ‘Arval Active Link’.
  • Met Arval Car Sharing kunnen medewerkers voertuigen reserveren via een intuïtief online systeem, zonder sleuteloverdracht.
  • Met Arval Active Link kan o.a. het brandstofverbruik, de kilometerstand, het rijgedrag en de reistijden worden opgevolgd.

Arval België zal deze 1.000 voertuigen leveren in een recordtijd van 6 maanden! Het is dus een grootschalig project met ongekende technische en operationele uitdagingen.
 
Al deze voertuigen behoren tot een operationeel leasecontract. Volledig in lijn met haar strategische visie wil Defensie de administratieve werklast en het personeel voor het beheer van haar wagenpark verminderen. Deze totaaloplossing ontlast Defensie van het beheer en van de risico’s. Het hele proces wordt beheerd door Arval België (onderhoud, herstellingen, brandstofbeheer, vervangvoertuigen, enz.). De kosten zijn geoptimaliseerd en vast bepaald zodat Defensie zich kan richten op haar kernactiviteiten.
 
Defensie wil zich steeds verder moderniseren en digitaliseren. Om dit waar te maken, wordt de volledige nieuwe vloot uitgerust met de mobiliteitsoplossing ‘Arval Car Sharing’ en de telematica-oplossing ‘Arval Active Link’. Defensie verhoogt de toegankelijkheid en efficiëntie van haar wagenpark, door in deze nieuwe technologieën te investeren, met bovendien een vermindering van het aantal benodigde voertuigen. Alle dienstvoertuigen worden gedeeld en de gebruikers worden bijgestaan om een veiliger en milieuvriendelijker rijgedrag aan te nemen.
 
Arval Car Sharing geeft een nieuwe dimensie aan de welbekende poolwagen. Het reserveren van een wagen is sterk vereenvoudigd en gebeurt via een intelligent en innovatief online platform. Ook behoort de overdracht van sleutels officieel tot het verleden. Door middel van de vernieuwde militaire identiteitskaart kan het voertuig worden gebruikt. Een oplossing op maat! Arval Car Sharing is een mooi voorbeeld van flexibele, innovatieve en duurzame mobiliteit.
 
Met het nieuwe telematicapakket Arval Active Link wordt het wagenparkbeheer nog efficiënter. De verwerking van voertuigdata verloopt automatisch en in real-time, waarbij de geldende regels voor gegevensbescherming volledig worden gerespecteerd. Welkom in het tijdperk geconnecteerde voertuigen!

Met behulp van één enkele, modulaire online interface en een handig online dashboard kunnen via Arval Active Link de afgelegde kilometers, de reistijd, het gebruik van de wagen, de rijstijl en vele andere parameters worden opgevolgd. Dit alles gebeurt automatisch, niets moet nog manueel worden gecodeerd en dus is er geen tijdverlies meer.
 
Defensie besteedt bijzondere aandacht aan verkeersveiligheid en milieu, net als Arval België. Dankzij, onder andere, Arval Active Link zal Defensie een middel hebben om het rijgedrag van de gebruikers positief te beïnvloeden en het brandstofverbruik te optimaliseren. Zo draagt Defensie bij aan verkeersveiligheid en milieubescherming.
 
Dit partnerschap is een weerspiegeling van zowel de kwaliteit en innovatie van de producten en diensten van Arval België, als van haar vermogen om te voldoen aan de specifieke behoeften van haar klanten op het gebied van mobiliteit en technologie. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder een gevestigde vertrouwensrelatie tussen Defensie, Groupe PSA, de teams van Arval (BNP Paribas Group) en Arval België.
 
“Door een steeds beter en uitgebreider gebruik van al deze gegevens zijn Arval België en haar partners in staat om een stap voor te blijven, en hun klanten en prospecten de beste adviezen, diensten en innovaties aan te bieden die voor handen zijn; ook op gebied van groene en alternatieve mobiliteit”, legt Alain Yvon, general manager van Arval België, uit.
 
Dankzij een geïntegreerd aanbod, de sterke troeven van de dienstverlening en de gerichtheid op data en digitale oplossingen, zal Arval België kunnen tegemoet te komen aan de uitdagingen van mobiliteit en verkeersveiligheid van al haar klanten, alsook voor Defensie.
 
“We zijn verheugd dat we Arval België hebben kunnen helpen in dit ambitieuze dossier. Met 950 voertuigen van Citroën en 50 van Opel bieden we een gamma dat aansluit bij de dagelijkse behoeften van Defensie. Onze producten, de buitengewone samenwerking van alle betrokken teams en de flexibiliteit van onze fabrieken hebben ons in staat gesteld om dit groots project te kunnen realiseren.”, benadrukt Stéphane Levi, CEO van de PSA Belux Group.
 
De geselecteerde voertuigen zijn 500 Citroën Berlingo, 250 Citroën Jumpy 8+1, 200 Citroën Jumpy VU en 50 Opel Movano. De leveringen zijn gestart op 21 juni en er zijn al 393 voertuigen overhandigd. Vanaf 20/09/2019 worden de leveringen hervat tot 14/11/2019, de geplande einddatum.
 
Arval België engageert zich volledig om Defensie te ondersteunen in haar digitaliseringsproces door ze innovatieve en op maat gemaakte mobiliteitsoplossingen aan te bieden. Deze oplossingen zullen een grote verbetering van de prestaties, de beschikbare gegevens, een optimale doeltreffendheid en een aanzienlijke tijdwinst opleveren. Vandaag zijn we allen trots op dit partnerschap, dat nog vele mooie en lange dagen voor de boeg heeft!

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This