Auto & Truck Service VDC neemt intrek in state-of-the-art nieuwbouw in Hoogstraten

Verschenen: 8 december 2020

Nog geen jaar na de start van de werken heeft Auto & Truck Service VDC zopas zijn intrek genomen in een gloednieuw bedrijfsgebouw op de industriezone De Kluis in Hoogstraten. De vorige locatie aan de Kampweg in Wuustwezel was te klein geworden en voldeed niet meer aan de hedendaagse normen. In de nieuwbouw ging veel aandacht naar de indeling en inrichting zodat de techniekers sneller en veel comfortabeler kunnen werken.

Zaakvoerder Jelle Van de Cloot zocht lange tijd naar een geschikte locatie in Wuustwezel. Maar aangezien er in de eigen gemeente geen uitbreidingsmogelijkheden voor handen zijn, verlegde hij zijn zoektocht naar de ruimere regio. De bestaande klanten van Auto & Truck Service VDC zitten vooral geconcentreerd rond Wuustwezel, Brecht, Hoogstraten en de omliggende gemeenten. Op die manier kwam de industriezone De Kluis in Hoogstraten in het vizier met onder meer de directe verbinding met de E19 als grote troef.

LV-Architecten tekende de plannen voor de nieuwbouw. Hierbij kreeg de efficiënte indeling en inrichting veel aandacht. De werkplekken voor de techniekers zijn veel ruimer opgevat. Het gebouw is uitgerust met 7 doorrijstraten elk met hun specifieke functie (in totaal 18 poorten). Met een diagnose- en teststraat opgebouwd volgens de Goca-richtlijnen kan Auto & Truck Service VDC op termijn zelfs keuringen voor bedrijfswagens van alle merken aanbieden. Onderhoud en keuring kan dan op één plek gebeuren, wat voor de klanten tijdswinst betekent.

Ruime beveiligde parking

Voor het comfort van de klanten ligt er achteraan de nieuwbouw een grote beveiligde parking. Aan de ruime receptie in het gebouw zelf kunnen zij met een kop koffie wachten of gebruik maken van de aparte kantoorruimte om rustig te werken. Voor de gestrande chauffeurs is er zelfs een aparte slaapplaats met douche voorzien. In het nieuwe gebouw is ook een groter magazijn ingericht met een ruime stock aan wisselstukken die hiermee vlot beschikbaar zijn.

Auto & Truck Service VDC werd in 1977 opgericht door vader Eugeen Van de Cloot en moeder Nicole. Sinds enkele jaren heeft Jelle de dagelijkse leiding over het familiebedrijf. Hij wordt bijgestaan door zus Femke op de administratie. In totaal werken er 10 mensen. Broer Jonas runt nu de takeldienst VDC als een volledig afzonderlijk bedrijf dat begin december trouwens ook verhuist naar een nieuwbouw in Sint-Lenaarts, Theo Coertjenslaan 17.

Specialist in bedrijfswagens

In de loop der jaren evolueerde Auto & Truck Service VDC van een multimerkengarage tot een specialist in bedrijfswagens. Voor het noorden van Antwerpen fungeert VDC als officieel verdeler van de lichte vrachtwagens Fuso Canter. Het bedrijf is ook al enkele jaren erkend als servicepunt voor de lichte en zware bedrijfswagens van Mercedes-Benz. Verder is het familiebedrijf door de FOD Mobiliteit erkend als installateur en controleur van tachografen. Tot slot biedt Auto & Truck Service VDC ook een 24u-servicedienst die ter plaatse komt.

“Wij focussen ons verder op de bedrijfswagens van alle merken. Klanten met een gemengd wagenpark willen we ook op de nieuwe locatie een uitstekende service blijven bieden. Om onze dienstverlening nog verder te verbeteren en op een hoog niveau te houden, hopen we op korte termijn extra gemotiveerde techniekers en technisch personeel aan te werven. Zo kunnen we de toekomst van ons bedrijf met vertrouwen tegemoet zien”, onderlijnt tot slot Jelle Van de Cloot van Auto & Truck Service VDC.

Meer informatie: https://www.autotruck.be/

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This