B-CLOSE: steeds closer en groter

Verschenen: 16 december 2021

B-CLOSE is dé Belgische specialist in heftrucks en magazijntrucks, met meer dan 125 techniekers, 1400 actieve klanten en 4.000 servicecontracten. Nu neemt het bedrijf de heftruckspecialist Raepers over én openen ze een nieuwe vestiging in Wallonië.  

De overname van Raepers door B-CLOSE is voor beide Belgische bedrijven een logische en positieve stap vooruit. Samen kunnen ze hun marktaandeel sterk vergroten, en ook het aanbod van producten en services verder uitbreiden. De bedrijfsnaam Raepers blijft voorlopig behouden met het oog op herkenbaarheid, maar de samenwerking met B-CLOSE zal wel worden uitgedragen. In de werkwijze zal dit niks veranderen: de service, verkoop en verhuur blijven gegarandeerd al voorheen.

De overname heeft voordelen voor de twee bedrijven én voor hun klanten.

Voor B-CLOSE:

  • meer toegang tot de markt van kmo’s, detailhandel en bouwsector
  • een grotere lokale verankering in Vlaams-Brabant en Limburg

Voor Raepers:

  • een groter servicebereik
  • toegang tot een groter aanbod van topmerken

Voor klanten:

  • lokale service van nationale kwaliteit
  • een groter aanbod en meer mogelijkheden

Win-win-win

Eric Maertens, CEO van B-CLOSE: “Raepers is actief in sectoren waarin wij minder aanwezig zijn, zoals bouwbedrijven en bedrijven met een kmo-profiel. Dankzij deze overname krijgen we toegang tot die markten en een grotere lokale verankering. De keuze voor Raepers is dan ook een logische stap in onze groei. We blijven nauw samenwerken met Peter Raepers, aangezien we ondernemende managers met open armen verwelkomen in ons bedrijf. Hij zal zijn expertise inzetten om B-CLOSE verder te introduceren in de markt van zelfstandigen en kmo’s. Wij zijn momenteel de grootste Belgische onafhankelijke heftruckverdeler op de Belgische markt en met deze stap versterken we onze nummer 1 positie.

Peter Raepers, CEO van Raepers: “Ook voor ons was dit een belangrijke stap om verder te kunnen groeien. Aan boord gaan bij een marktleider, dat is voor ons een droompositie. B-CLOSE is een belangrijke nationale speler met grote merken in het aanbod zoals Hyster, Bulmor en Carer. Het belangrijkste voordeel is dat zij een nationaal dekkend servicenetwerk hebben. Dankzij hun organisatie en service-oplossingen kunnen wij onze klanten nog beter gaan bedienen. Voor ons is het een extra pluspunt dat B-CLOSE onze medewerkers, klanten, leveranciers, afspraken en werkwijzen zal blijven respecteren.”

B-CLOSE zal van de gelegenheid gebruik maken om extra services en producten te ontplooien. De voordelen voor klanten: een groter aanbod, meer mogelijkheden en een nog uitgebreidere service.

Nieuwe vestiging in Wallonië

B-CLOSE opende zopas een nieuwe Waalse vestiging in Namen (Suarlée). Hier zal de heropwaardering van gebruikte heftrucks aangestuurd worden. Op die manier ontstaat een stevige regionale aanwezigheid in Wallonie. Dankzij de branchestructuur van B-CLOSE is het mogelijk om klanten lokaal verder te helpen binnen een netwerk van vestigingen. Tegelijk krijgt de klant overal dezelfde nationale topservice, of deze nu gevestigd is in Oostende of in Aarlen.  

B-CLOSE verdeelt het hele spectrum van premium transport- en heftoestellen, en zijn de exclusieve verdeler van Hyster heftrucks en magazijntoestellen. Ze verkopen ook zijladers van Bulmor, elektrische heftrucks tot 20 ton van Carer, industriële trekkers van Charlatte en industriële banden van Continental. Daarnaast bieden zij producten aan waarvan ze niet de exclusieve invoerder zijn.

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This