Bandenrecyclage

Verschenen: 16 april 2020

Recycling is een belangrijk onderwerp voor de bandenindustrie en de afnemers. Elk jaar komen ongeveer één miljard banden aan het einde van hun leven. Michelin gaat, met Enviro als partner, een innovatieve pyrolysetechnologie ontwikkelen en op grote schaal industrialiseren om banden aan het einde van hun levenscyclus te recycleren.

Enviro, een uit 2001 daterende Zweedse startup, heeft een technologie ontwikkeld waarmee men tijdens een pyrolyseproces bij een laag energieverbruik, kwalitatief hoogwaardige producten kan terugwinnen zoals koolstof, pyrolyse-olie, staal en gas. Het zijn producten die vervolgens opnieuw kunnen worden verwerkt in het productieproces in verschillende industriële sectoren. Door dit partnership, waarbij Michelin de grootste aandeelhouder wordt met 20% van de aandelen, kan de complementaire knowhow van beide bedrijven worden gebundeld om de voortgang in recycling van banden te versnellen. 

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This