Bandenrecyclage

Verschenen: 16 april 2020

Recycling is een belangrijk onderwerp voor de bandenindustrie en de afnemers. Elk jaar komen ongeveer één miljard banden aan het einde van hun leven. Michelin gaat, met Enviro als partner, een innovatieve pyrolysetechnologie ontwikkelen en op grote schaal industrialiseren om banden aan het einde van hun levenscyclus te recycleren.

Enviro, een uit 2001 daterende Zweedse startup, heeft een technologie ontwikkeld waarmee men tijdens een pyrolyseproces bij een laag energieverbruik, kwalitatief hoogwaardige producten kan terugwinnen zoals koolstof, pyrolyse-olie, staal en gas. Het zijn producten die vervolgens opnieuw kunnen worden verwerkt in het productieproces in verschillende industriële sectoren. Door dit partnership, waarbij Michelin de grootste aandeelhouder wordt met 20% van de aandelen, kan de complementaire knowhow van beide bedrijven worden gebundeld om de voortgang in recycling van banden te versnellen. 

Meer nieuws

DAF LF Electric voor jubilerend Van Gogh Museum

DAF LF Electric voor jubilerend Van Gogh Museum

DAF heeft een LF Electric distributietruck geschonken aan het Van Gogh Museum in Amsterdam, dat zijn 50e verjaardag viert. De elektrische DAF LF wordt ingezet om promotiematerialen van het Van Gogh Museum bij onder meer scholen en verenigingen in heel Nederland af te...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This