BD Logistics versterkt duurzame vloot met investering in elektrische Renault trucks

Verschenen: 31 mei 2024

BD Logistics, specialist in leveringen en ophalingen met toegevoegde waarde, zet een belangrijke stap in haar duurzame propositie door te investeren in elektrische vrachtwagens. Deze investering benadrukt de voortdurende inzet van de Belgisch logistieke speler voor milieuvriendelijke transportoplossingen en markeert een mijlpaal in haar streven naar groene logistiek. De gloednieuwe e-trucks werden vandaag officieel ingehuldigd in het logistiek center van BD Logistics te Bornem.

“We zijn verheugd om onze duurzame vloot verder uit te breiden met elektrische trucks van Renault,” verklaarde Kristof Gouvaerts, managing director van BD Logistics. “Als bedrijf dat zich onder andere toelegt op duurzame stadslogistiek, zijn we trots om deze nieuwe elektrische vrachtwagens te kunnen toevoegen aan ons arsenaal aan groene voertuigen.”

Ook minister van mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters reageert tevreden op de genomen stap: “Ik ben enorm blij dat BD Logistics kiest om te investeren in elektrische vrachtwagens en zo ook in een beter en gezonder klimaat. Het is mijn ambitie om van Vlaanderen de nummer 1 te maken als het over zero-emissievrachtvervoer gaat. Vanuit Vlaanderen stimuleren we de omschakeling naar duurzame mobiliteit, met onder andere het VIAVIA-project (Vrachtvervoer Intelligent Aanpassen en Vergroenen via een Integrale Aanpak) en verschillende projectoproepen voor laadinfrastructuur.”

BD Logistics bezit al een uitgebreide duurzame vloot, maar de investering in elektrische vrachtwagens onderstreept hun visie voor de toekomst. De samenwerking met Renault Trucks is vlot verlopen, waardoor BD Logistics in staat is om deze nieuwe elektrische voertuigen snel te integreren in haar operationele activiteiten. “We hechten niet alleen veel waarde aan de verkoop van voertuigen van hoge kwaliteit, maar ook aan de voortdurende ondersteuning van onze klanten.

Onze gepersonaliseerde training zorgt ervoor dat de chauffeurs van BD Logistics volledig voorbereid zullen zijn om deze nieuwe elektrische trucks te bedienen. De overhandigingsceremonie markeert het begin van een nieuwe fase van de samenwerking, waarbij we BD Logistics ondersteunen om een soepele overgang naar deze innovatieve technologie te garanderen” , aldus Pierre-Jean Verge-Salamon, managing director bij Renault Trucks Belux.

“We kiezen altijd voor het meest optimale vervoersmiddel voor elke levering,” voegt Kristof Gouvaerts toe. “Afhankelijk van de goederen en de locatie, kan dit om een fiets, een kleine bestelwagen, een middelgrote meubelbak of een vrachtwagen gaan. Daarnaast zorgen we voor een combinatie van leveringen en ophalingen om onze voertuigen zo vol mogelijk te laten rijden. Onze prioriteit is telkens om efficiënte en zo ook duurzame transportoplossingen te bieden aan onze klanten.”

De nieuwe elektrische trucks zullen worden ingezet in de driehoek Antwerpen – Gent – Brussel, waardoor BD Logistics haar bereik in duurzame stadslogistiek verder uitbreidt. “Ze zullen op 10 jaar tijd 250.000 km rijden en zo ongeveer 182 ton CO2 besparen per vrachtwagen.” Bovendien is het de bedoeling om de trucks maximaal op te laden met behulp van zonnepanelen op de gebouwen van BD Logistics, waardoor de duurzame cirkel rond is.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This