Blijf laden, blijf werken: Crown presenteert zijn V-Force® lithium-ion-technologie

Verschenen: 13 augustus 2020

Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, introduceert onder het merk V-Force® zijn eigen oplossingen voor klanten die de prestatie van hun heftrucks willen verhogen met gebruik van lithium-ion-technologie. Crown’s V-Force-energieopslagsystemen omvatten lithium-ion-batterijen en opladers en zijn nu verkrijgbaar voor alle vorkheftrucks van Crown.

Vlootbeheerders vinden het belangrijk dat ze voor zowel vorkheftrucks als batterijtechnologie op één betrouwbare leverancier kunnen rekenen. Om klanten via één bron hoogwaardige en specifiek op lithium-ion-technologie gerichte diensten te verlenen, introduceert Crown nu zijn eigen V-Force batterijen en opladers. Het hele systeem wordt gesteund door Crown’s uitgebreide onderhouds- en ondersteuningsnetwerk. Hooggekwalificeerde onderhoudsmonteurs bezoeken de vestiging van de klant om ervoor te zorgen dat de vorkheftrucks, opladers en batterijen in goede staat verkeren. Voor de V-Force batterijen en opladers wordt tevens een huurprogramma aangeboden.

“V-Force lithium-ion-batterijen gaan tot drie keer langer mee dan loodzuurbatterijen; en ze bieden bovendien een superieure prestatie”, aldus Horst Kirsch, Senior Manager Product Marketing bij Crown. “De batterijen worden efficiënter opgeladen en ontladen en leveren een constant hoge prestatie gedurende de hele lading. Omdat je de batterijen onbeperkt kan opladen wanneer de kans zich voordoet, kun je in een periode van 24 uur langere inzettijden realiseren. Dit betekent dat je de heftrucks voor meer dan één ploegendienst kunt gebruiken zonder batterijen te wisselen.”

Vergeleken met loodzuurbatterijen leveren lithium-ion-systemen aanzienlijke voordelen, vooral wanneer de trucks in meerdere ploegendiensten worden gebruikt. Er is geen routinematig batterijonderhoud meer nodig en batterijen hoeven niet langer verwisseld of bijgevuld te worden. Het feit dat lithium-ion-batterijen tijdens het opladen geen emissies produceren, maakt speciale oplaadruimtes overbodig. Kortom, de hogere efficiëntie en lagere onderhoudskosten tijdens de levensduur van de batterijen resulteren in grote voordelen voor de klant.

V-Force batterijen van Crown voldoen aan veiligheidsnormen voor voertuigen

De V-Force batterijen van Crown zijn ontworpen volgens de veiligheidsnormen voor voertuigen en dus extreem veilig en gebruiksvriendelijk. Dit betekent dat ze meer mogelijkheden bieden dan vele andere lithium-ion-batterijen op de markt. Elke batterij is uitgerust met meerdere redundante veiligheidssystemen, waaronder diverse zekeringen en bewaking van de temperatuur en het voltage van de individuele cellen. De ingebouwde veiligheidsarchitectuur beschermt de batterij tegen oververhitting, kortsluiting, overlading en diepe ontlading. Beter nog, de diverse actieve beschermingsfuncties voorkomen dat fouten van de bestuurder de batterij beschadigen.

De juiste keuze om uw batterijen op te laden: de V-Force lader van Crown

De hoogfrequente opladers in de V-Force V-HFB-serie leveren de kracht die uw lithium-ion-energieopslagsysteem nodig heeft. Dankzij het snelle laadproces presteren de opladers van Crown uitmuntend. V-Force opladers gebruiken resonantie-frequentietechnologie om laadsnelheden tot 1C te bereiken. Dit betekent dat ze batterijen met een capaciteit tot 400 Ah in minder dan 60 minuten kunnen opladen door een constante laadstroomsterkte van maximaal 400 ampère te leveren. Deze cijfers vallen onder de beste in de sector. De gebruiksvriendelijke opladers zijn geschikt voor batterijvoltages van 24 tot 80 volt. Om het voltage van elke batterij automatisch te detecteren en de batterij zonder handmatige voorinstellingen op te laden, communiceert de oplader via de CAN-bus rechtstreeks met het batterijbeheersysteem. En tijdens het laadproces toont een groot touchscreen een uitzonderlijk duidelijk overzicht van het laadniveau en de status van de batterij.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This