Bobcat introduceert zijn nieuwe schrankladers uit de M-Serie op Agritechnica 2019

Verschenen: 14 november 2019

Bobcat, de toonaangevende fabrikant van compact materieel, presenteert zijn nieuwe M-Serie Stage V-conforme schrankladers voor het eerst aan het grote publiek op de Agritechnica 2019. Ook te zien op Agritechnica (Hannover, Duitsland – Stand D04, hal 6) zijn verschillende hoogtepunten uit Bobcat’s brede reeks telescopische laders, minigraafmachines, compacte rupsladers en landbouwaanbouwdelen.

De vernieuwde modellen uit de M-serie S450, S510 en S530 krijgen hun officiële première op een wereldbeurs, nadat ze in oktober van dit jaar op de Bobcat Demo Days in Dobříš in Tsjechië aan een selecte groep klanten zijn voorgesteld. Uitgerust met een speciaal ontwikkelde Bobcat-motor die voldoet aan Stage V, bieden de nieuwe schrankladers meer vermogen, meer comfort en geoptimaliseerd onderhoud. Door hun uitgekiende ontwerp behouden ze de compacte afmetingen van deze legendarische serie. Ze kunnen nog steeds moeiteloos manoeuvreren in de kleinste ruimtes en het transport is eenvoudig dankzij hun lage gewicht. De nieuwe modellen, commercieel verkrijgbaar vanaf januari 2020, zullen ook de eerste Bobcat-machines voor de Europese markt zijn die het nieuwe merkontwerp van het bedrijf dragen. 

Populaire opties, zoals de airconditioning, het luxe instrumentenpaneel en de hoogdebiet hulphydrauliek zijn nu standaard bij de 500-serie modellen. Dankzij een extra koppel van 37% en een sneller herstel van de overbelasting in vergelijking met vorige modellen, krijgt de bestuurder hetzelfde vermogen bij lagere motortoerentallen, een lager geluidsniveau en een lager brandstofverbruik. Bovendien maakt het standaard meegeleverde roetfilter het mogelijk om te werken in gebieden met strenge emissienormen. 

Naast de nieuwe schrankladers uit de M-serie wordt de Bobcat T590 compacte rupslader getoond in een steeds populairder wordende configuratie voor bosbouwtoepassingen. En de introductie van Bobcat’s Quad-track schrankladerconcept is een ander hoogtepunt op de Agritechnica van dit jaar. De quadbanden met boutbevestiging maken het mogelijk om de machines nog flexibeler aan te passen aan verschillende omgevingen en toepassingen.Op dit moment is de Quad-track nog steeds een concept in de evaluatiefase. Verschillende krachtige demonstraties zullen de bezoekers van Agritechnica inzicht geven in de productontwikkeling en de evaluatie van machines en concepten bij Bobcat.

Bobcat telescopische laders 

De in veel industrieën populaire Bobcat TL30.70 en TL43.80HF telescopische laders worden tentoongesteld op de Agritechnica-stand. Het aanbod aan verreikers van het bedrijf omvat nu 15 verschillende machines met een stijf frame met hefcapaciteiten tussen 2,6 en 4,3 ton en hefhoogtes van 6 tot 18 m.

De compacte telescooplader TL30.70 biedt een maximaal hefvermogen van 3 ton en een maximale hefhoogte van bijna 7 meter – de perfecte keuze voor vele toepassingen in de bouw en landbouw. De TL30.70 is een compact en economisch alternatief voor de grotere 7-meter modellen en blinkt vooral uit in kleine werkgebieden waar een uitstekende wendbaarheid een prioriteit is.   

De TL43.80HF biedt, ondanks zijn compacte afmetingen, een indrukwekkend hefvermogen van 4,3 ton en een maximale hefhoogte van bijna 8 meter. Met een selectie van drie verschillende ‘AGRI’-pakketten is de TL43.80HF in verschillende formaten beschikbaar voor de agrarische markt. Eerder dit jaar werd het ook geïntroduceerd in een ‘Waste Expert’ versie, speciaal ontworpen voor gebruik in de zware omstandigheden van de afval- en recyclingindustrie.

Bobcat minigraafmachines en het grootste assortiment aanbouwdelen op de markt

Uit de succesvolle serie minigraafmachines demonstreert Bobcat het E20z-model. Dit 2-tons model wordt geleverd met Zero House Swing (ZHS) functionaliteit, biedt een vrije draaicirkel van 320 graden en maakt werken in de buurt van gebouwen mogelijk zonder in te boeten op comfort of prestaties. Naast een grote uitbreekkracht, biedt deze krachtige graafmachine uitstekende hydraulische prestaties, een hoog bedieningscomfort en gemakkelijke toegang voor onderhoud.Met een keuze uit meer dan 100 soorten aanbouwdelen wordt elke individuele Bobcat-machine een veelzijdige allrounder voor vele taken in de landbouw, tuinbouw, landschapsarchitectuur, bouw- en wegenbouw en de recyclingindustrie.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This