Busworld Europe 2021 geannuleerd

Verschenen: 22 maart 2021

Met pijn in het hart heeft Busworld besloten om Busworld Europe 2021 in oktober in Brussels Expo te annuleren. Dit is extra pijnlijk aangezien in 2021 de vijftigste verjaardag wordt gevierd. Een vijftig jaar lange traditie wordt abrupt onderbroken. Letterlijk alles werd gedaan om deze beslissing te kunnen vermijden, maar het mocht niet baten. 

Eind december was de stemming nog optimistisch. De vaccinatiecampagnes zouden begin januari van start gaan en in oktober zou er zonder veel problemen een beurs kunnen plaatsvinden. Dat bevestigden toen zelfs de virologen. Ondertussen leerde de realiteit ons dat de vaccinatiecampagnes trager verlopen dan in het initieel plan was voorzien en dat sommige buitenlandse vaccins nog niet goedgekeurd werden door het EMA.

Dit heeft een dubbel gevolg voor Busworld. Ten eerste is het niet duidelijk hoe het zal evolueren met de internationale reisbeperkingen en ten tweede kan de autocarsector nog steeds niet heropstarten. 

Aangezien Busworld een internationale beurs is, zelfs de grootste busbeurs ter wereld, vrezen de internationale exposanten dat hun teams niet naar België zullen kunnen reizen zonder een quarantaineperiode. Daarnaast vrezen ze hetzelfde voor de internationale bezoekers.  

Daarenboven is een groot deel van de sector zelf ook getroffen door het covid-19 virus. De autocarsector staat letterlijk al meer dan een jaar stil. Nieuw aangekochte autocars in 2020, die enorme investeringen zijn, hebben nog geen enkele zakelijke kilometer gereden. Zolang de situatie niet onder controle is en mensen terug veilig kunnen genieten van allerhande vrijetijdsactiviteiten in groep, zal daar weinig verandering in komen. 

Exposanten met grote standen starten de voorbereidingen zo’n zes maanden voor een beurs plaatsvindt. Aangezien Busworld hen op vandaag geen garanties kan bieden qua eigen reismogelijkheden en vooral qua bezoekersaantallen was er geen weg naast. Ondanks het feit dat een professionele beurs perfect veilig georganiseerd kan worden, heeft Busworld moeten beslissen haar beurs te annuleren. Een klap voor Busworld zelf, maar ook een klap voor Brussels Expo, voor alle toeleveranciers en zelfs voor de ganse bus- en autocarsector. Busworld werd gezien als hét grote herlanceringsmoment voor de sector. Er komen veel oprecht teleurgestelde reacties binnen. Sommige exposanten willen zelfs al onmiddellijk herboeken voor 2023, dat is dan weer positief.Mieke Glorieux besloot: “Onze gedachten gaan uit naar de ganse industrie, die ondertussen al meer dan een jaar gebukt gaat onder deze situatie. Niemand ontsnapt eraan, we moeten elkaar blijven steunen. Vandaag brengen we slecht nieuws, morgen is een nieuwe dag. Wij blijven klaar staan voor jullie!” 

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Dachser neemt logistieke dienstverlener Brummer over

Met de overname van Brummer, de partner in het European Food Network voor het transport van geconditioneerde levensmiddelen tussen Duitsland, Oostenrijk en aangrenzende landen, versterkt Dachser zijn netwerk voor het vervoer en de opslag van levensmiddelen in Europa....

Van Hool definitief failliet

Van Hool definitief failliet

Vanmiddag kondigde co-CEO Marc Zwaaneveld aan dat Van Hool 's ochtends de boeken had neergelegd bij de rechtbank van koophandel te Mechelen. Daarmee houdt de bussen- en trailerbouwer uit Koningshooikt definitief op te bestaan. Momenteel is een bindende bieding van VDL...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This