BYD : Deense order voor 27 volledig elektrische stadsbussen

Verschenen: 13 november 2018

BYD groeit door in Europa met de levering van 27 nieuwe, volledig elektrische BYD stadsbussen voor de Deense hoofdstad Kopenhagen. Het is de eerste keer dat BYD elektrische bussen in Denemarken zal leveren. Na een eerdere order uit Portugal is Denemarken de tweede nieuwe Europese afzetmarkt die het merk dit jaar betreedt.

De 27 nieuwe elektrische bussen zijn besteld door Anchersen, een Deense busmaatschappij die actief is op 19 buslijnen van vervoersbedrijf Movia in Kopenhagen. Het is de eerste keer dat Anchersen elektrische bussen in gebruik zal nemen. Door de grote accucapaciteit hoeven de nieuwe stadsbussen van BYD slechts één keer per etmaal op te laden. Dit gebeurt ‘s nachts bij het busstation van Anchersen bij Avedøre Holme. Eén volle acculading volstaat om de hele dag onafgebroken te rijden.

Volgens de planning worden de elektrische stadsbussen eind 2019 in gebruik genomen. De bussen worden in Kopenhagen ingezet op de noord-zuidroute tussen busstation Emdrup Torv en metrostation Lergravsparken.

Søren Englund, COO van Anchersen: “Met deze order laten we zien dat onze onderneming klaar is voor de toekomst. We lopen voorop bij de transitie van conventioneel aangedreven openbaar vervoer naar emissievrij elektrisch openbaar vervoer. Met de nieuwe elektrische bussen streven we naar dezelfde mate van betrouwbaarheid als met onze huidige dieselbussen. We hebben gekozen voor BYD omdat het een betrouwbare partner is. BYD komt tegemoet aan de eisen die wij en Movia stellen aan de bus van de toekomst.”

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe: “We zijn bijzonder blij met onze eerste Deense klant. Met deze order leveren we een bijdrage aan de eerste overgangsfase naar beter en groener openbaar vervoer in Denemarken. De inzet van onze elektrische bussen is een eerste stap naar de vervanging van dieselbussen in Kopenhagen. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Anchersen A/S, onze eerste partner in Denemarken.”

Meer nieuws

Jungheinrich lanceert nieuwe elektrische vorkheftruck EFG 435

Jungheinrich lanceert nieuwe elektrische vorkheftruck EFG 435

Jungheinrich, de toonaangevende leverancier op het gebied van intralogistieke oplossingen, introduceert de elektrische vorkheftruck EFG 435. Deze geavanceerde vorkheftruck werd ontworpen met een focus op ergonomie, efficiëntie en duurzaamheid. Met de EFG 435 zet...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This