BYD ELEKTRIFICEERT ROERGEBIED MET EERSTE DUITSE ORDER: 22 volledig elektrische bussen van BYD voor Bogestra en HCR

Verschenen: 26 september 2019

BYD, de toonaangevende fabrikant van elektrische bussen in Europa, heeft een grote order gekregen voor de levering van 22 volledig elektrische stadsbussen in Duitsland. Met de aankoop van de 12 meter lange eBus leveren de vervoermaatschappijen Bogestra en HCR een grote bijdrage aan de elektrificatie van het openbaar vervoer en aan een betere luchtkwaliteit in het Roergebied. Voor BYD is dit de eerste order voor emissievrije bussen uit Duitsland.

De order voor de 22 nieuwe en 100% elektrische bussen is de jongste uit een reeks successen voor BYD, dat inmiddels ruime ervaring heeft opgebouwd met de elektrificatie van openbaar vervoer. In navolging van 50.000 volledig elektrische bussen en touringcars voor klanten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Noorwegen en Spanje, kiezen nu ook de Duitse ov-maatschappijen Bogestra en HCR voor de elektrische bussen van BYD. Met hun keuze voor emissievrij openbaar vervoer maken Bogestra en HCR werk van emissiereductie in stadscentra, en bevestigen zij de rol van BYD als wereldleider op het gebied van voertuigen die worden aangedreven door hernieuwbare energie.

De eerste elektrische BYD stadsbussen worden vanaf de zomer van 2020 ingezet op lijn 354 in Bochum, lijn 380 in Gelsenkirchen en in het nabijgelegen Herne. “Straks is het mogelijk om emissievrij van Weitmar naar Riemke te reizen. Voor ons is dit een belangrijke eerste stap als het gaat om de bescherming van het klimaat. Het laat zien dat Bogestra doet wat het belooft en binnen onze regio verantwoordelijkheid neemt voor een duurzame toekomst,” zegt burgemeester Thomas Eiskirch van Bochum.

“Straks is ongeveer tien procent van de vloot van Bogestra volledig elektrisch. Zo leveren wij een tastbare bijdrage aan een betere luchtkwaliteit, en zijn wij de nummer één als het gaat om emissievrij openbaar vervoer in het Ruhrgebied,” aldus Frank Baranowski, burgemeester van Gelsenkirchen en voorzitter van de raad van toezicht van Bogestra.

De 12 meter lange BYD eBus biedt ruimte aan 80 passagiers en heeft een actieradius van ruim 200 kilometer op één acculading – met ingeschakelde airconditioning. Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe: “Wij zijn bijzonder trots op deze belangrijke order, die onze kwaliteiten benadrukt in een markt gedomineerd door Duitse merken. Met deze order levert BYD bovendien een grote bijdrage aan emissiereductie en een verbetering van de luchtkwaliteit. In onze ogen is dat nog waardevoller dan onze eerste Duitse order.”

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This