ChargeUp Europe benoemt Christopher Burghardt van ChargePoint als eerste President

Verschenen: 8 december 2020

Snelgroeiende brancheorganisatie pleit voor open Europese markt voor elektrische laadinfrastructuur

ChargeUp Europe, brancheorganisatie van de Europese laadinfrastructuur sector, benoemt Christopher Burghardt, Managing Director Europe van ChargePoint, als eerste president, nadat bekend werd gemaakt dat het informele samenwerkingsverband dat eerder dit jaar werd opgericht, in 2021 verder gaat als formele brancheorganisatie.

ChargeUp Europe werd in maart 2020 opgericht door ChargePoint, Allego en EVBox Group, maar telt inmiddels elf volwaardige leden uit de branche, waarvan de meest recente deelnemers, Compleo en Last Mile Solutions, vandaag bekend werden gemaakt tijdens een conferentie van ChargeUp Europe.

De komende jaren zal ChargeUp Europe samen met de Europese Commissie en andere stakeholders werken aan de verwezenlijking een geïntegreerde, Europese markt voor laadinfrastructuur die de bestuurders voorop stelt. Hiervoor wil ChargeUp Europe een ecosysteem opzetten dat gebaseerd is op open protocollen en interoperabiliteit, zodat bestuurders én bedrijven onevenredige kosten kunnen vermijden.

“We zijn een jonge branchevereniging, maar ChargeUp Europe heeft in de afgelopen 8 maanden al grote stappen gezet”, zegt Chris Burghardt, “We gaan door met de opbouw van onze vereniging en onze branche, door samen met alle stakeholders elektrische voertuigen en de benodigde laadinfrastructuur als hoeksteen te positioneren voor schoon vervoer in heel Europa.”

Voor meer informatie over ChargeUp Europese toekomstvisie voor de Europese laadinfrastructuur, bekijk deze video.


Chris Burghardt

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This