Christophe De Neve wint nationale finale Scania Driver Competitions 2018-2019

Verschenen: 21 januari 2019

Tijdens de onlangs gehouden Belgische finale van de European Scania Driver Competitions 2018-2019 in Den Bosch (NL) veroverde Christophe De Neve, werkzaam bij Imperial Meat Products met de hoofdzetel in Lovendegem, het hoogste podium. Hierdoor mag hij op 24 mei 2019 België gaan vertegenwoordigen in de Europese finale van de Scania Driver Competitions. Deze vindt plaats bij het Zweedse hoofdkantoor van Scania in Södertälje. De winnaar van deze internationale finale mag zich niet alleen twee jaar lang kampioen noemen, maar gaat ook naar huis met een gloednieuwe Scania ter waarde van € 100.000,-.

Afgelopen december streden 10 Belgische chauffeurs tegen elkaar tijdens de nationale finale. Voor het oog van enthousiaste toeschouwers is na een spannende competitie Christophe de Belgische winnaar geworden. Tijdens een spannende finalereeks versloeg hij in een directe confrontatie eerst Laurent Geromboux en daarna Brecht Vanruymbeke. Uiteindelijk heeft hij in België enkele honderden chauffeurs achter zich gelaten en mag hij op 24 mei ons land gaan vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Zweden. De score voor de Belgische finale was:

1. Christophe De Neve

2. Brecht Vanruymbeke

3. Laurent Géromboux

Voor Scania is de chauffeur cruciaal voor een veilige en rendabele inzet van het voertuig. De aandachtsgebieden voor de Scania Driver Competitions zijn het milieu, veiligheid en brandstofverbruik, evenals het aantrekken van de volgende generatie chauffeurs. “We hebben altijd geprobeerd om tijdens de competitie de vaardigheden, waarmee een goede chauffeur zich kan onderscheiden, te meten. Brandstofbesparing, veiligheid en manoeuvreren zijn allemaal zaken die men goed moet kunnen beheersen om Scania Driver Competitions te kunnen winnen,” aldus Janko van der Baan, Executive Director Scania Benelux.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This