Colruyt Group neemt eerste elektrische Scania in gebruik

Verschenen: 5 december 2022

In aanwezigheid van vele gasten heeft Colruyt Group tijdens een zero-emissie bijeenkomst de eerste Scania BEV (Battery Electric Vehicle) in België in gebruik genomen. CEO Jef Colruyt, Tinne van der Straeten, Minister van Energie, en Willy Borsus, Vice-president van de Waalse regering, waren bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig. De levering van deze emissieloze truck is het resultaat van de ambitie van Colruyt om samen met partner Scania de logistieke activiteiten van de retailer te verduurzamen. De ingebruikname van de truck betekent een primeur voor zowel Colruyt als België. 

Duurzaam ondernemen loopt als een rode draad door alle activiteiten van het familiebedrijf. Tegen 2035 wil men alle goederentransport zero-emissie plaats laten vinden. Zowel voor eigen transport van en naar de winkels, als naar de distributiecentra via leveranciers, zal de Belgische retailer volop inzetten op zero-emissievoertuigen. Met de ingebruikname van de batterij-elektrische Scania zet men een belangrijk eerste stap in dit proces. 

Enkele jaren geleden introduceerde Scania haar e-Mobility platform, met daarin (plug-in) hybride en volledig batterij-elektrische oplossingen. Al naar gelang de toepassing wordt samen met de klant een maatwerk oplossing gespecificeerd. Colruyt Group heeft nu gekozen voor de 25P BEV met een totale actieradius tot 250 km. De elektromotor met een continue vermogen van 230 kW wordt gevoed door een batterijpakket met een totaal geïnstalleerde capaciteit van 300 kWh. Met 130 kW DC-lading kunnen de negen batterijen in minder dan 1,5 uur volledig worden opgeladen. De truck kan ook worden opgeladen door middel van uitrollen en regeneratief remmen, zoals een moderne formule 1 wagen.

De Scania BEV zal worden ingezet in de logistiek voor Solucious, het foodservicebedrijf van Colruyt Group.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This