Compacte topprestaties: Jungheinrich presenteert een nieuwe serie elektrische stapelaars

Verschenen: 19 juni 2024

Dankzij het gebruik van lithium-ionbatterijen en een volledig nieuw truckontwerp onderscheiden de stapelaars zich door hun bijzondere compactheid, terwijl de restcapaciteit en de prestaties aanzienlijk groter zijn.

Handbediende elektrische stapelaars worden in vrijwel elk onderneming gebruikt. Vooral KMO’s, retail of productie- en ambachtelijke bedrijven met beperkte opslag- en werkruimtes vertrouwen op dit trucksegment. Voor deze klanten biedt Jungheinrich een volledig herziene uitvoering van haar serie elektrische stapelaars in het instapsegment. Voor het eerst maakt de onderneming ook in deze truckklasse consequent gebruik van de allernieuwste lithium-iontechnologie. Naast de bekende voordelen zoals snel- en tussentijds laden, onderhoudsvrije werking en bijzondere duurzaamheid profiteren de stapelaars van de nieuwe EJC serie 1i vooral van de hoge energiedichtheid van de lithium-ionbatterijen. In de plaats van een groot energieopslagsysteem zoals dat nog steeds nodig is bij loodzuurbatterijen, is Jungheinrich erin geslaagd om dezelfde hoeveelheid energie in een veel kleinere batterijmodule onder te brengen.

De gewonnen ruimte bij dit ontwerp hebben de ingenieurs van Jungheinrich volledig benut. De EJC 112i bijvoorbeeld heeft in de XS-uitvoering met 100 Ah batterij een L2-maat van slechts 604 mm. Dat is 54 mm minder dan de meest compacte truck van de concurrentie op de markt. Zelfs met een grote batterij van 200 Ah blijft de nieuwe EJC 112i met een L2-maat van 654 mm nog compacter. Het resultaat is een indrukwekkende draaicirkel, zelfs onervaren bestuurders kunnen de stapelaars uit de EJC serie 1i eenvoudig, nauwkeurig en veilig manoeuvreren, zelfs in smalle gangen en opslagruimtes. Daarnaast heeft Jungheinrich de totale hoogte van de nieuwe elektrische stapelaars aanzienlijk verlaagd, waardoor gebruikers een aanzienlijk beter zicht hebben op de vorken, de last en de werkomgeving.

Hoewel de trucks uit de EJC serie 1i compacter zijn dan hun voorgangers, is Jungheinrich erin geslaagd om hun stabiliteit opnieuw aanzienlijk te verbeteren. Dit werd mogelijk dankzij een intelligente gewichtsverdeling binnen het chassis en de daarmee samenhangende optimalisatie van het zwaartepunt van de truck, én door het gebruik van nieuwe mastprofielen. Het resultaat is een aanzienlijke toename van het restdraagvermogen met meer dan 150 kg. Met een restcapaciteit van nu minstens 550 kg op een hoogte van 4,70 meter vormt de EJC 112i daarmee de nieuwe benchmark in dit segment.

Dankzij een krachtigere pomp bieden de nieuwe stapelaars bovendien een hefsnelheid die ongeveer 50% sneller is. Jungheinrich heeft ook de daalsnelheid aanzienlijk verhoogd. “De regel hoe kleiner en lichter de batterij en truck, hoe lager de stabiliteit en dus het restdraagvermogen, geldt niet langer. Met onze EJC serie 1i zijn we erin geslaagd een combinatie van compactheid en prestaties te bereiken die ongeëvenaard is in dit segment”, legt Christian Erlach, Chief Sales Officer van Jungheinrich, uit.

De trucks uit de EJC serie 1i zijn verkrijgbaar met lithium-ionbatterijen in vijf verschillende vermogens: 50 Ah, 100 Ah, 105 Ah, 150 Ah en 200 Ah. Alle modellen zijn uitgerust met geïntegreerde laders voor flexibel opladen aan elk stopcontact. U kunt kiezen uit verschillendevermogensklassen: 15 A, 35 A of 70 A. Dit maakt een flexibele aanpassing aan de betreffende gebruiksbehoeften mogelijk.

Jungheinrich biedt zijn EJC serie 1i aan met een ruime keuze aan verschillende uitvoeringen. Onder meer als standaardvoertuig de EJC 110i / 112i die lasten tot 1.200 kg kan transporteren en dat tot een hefhoogte van 4,70 meter. Bovendien biedt Jungheinrich de modelvariant EJC 110zi / 112zi met bijkomende heffing aan, deze kan naast de vorken ook de wielarmen opheffen. De bijkomende heffing zorgt daarbij voor een draagvermogen tot 1.600 kg. Voor eenvoudige stapelopdrachten brengt Jungheinrich ook een modelvariant met monomast op de markt die hefhoogtes tot 2 meter bereikt bij een last tot 1.000 kg. Een breedspooruitvoering is ook geschikt voor de handling van speciale ladingdragers, gesloten palletten en het dwarstransport van europalletten. Voor licht en occasioneel gebruik heeft Jungheinrich de voorgeconfigureerde en dus snel beschikbare EJC 010i ontworpen voor online verkoop. Met de EJC 010i kunnen lasten tot 1.000 kg getransporteerd worden en bereikt de stapelaar hefhoogtes tot 3,60 meter.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This