Compagnie Sud Express bestelt 35 Renault Trucks T

Verschenen: 20 december 2021

Compagnie Sud Express vertrouwt al een twintigtal jaar op Renault Trucks, blijft dat ook doen. Dat blijkt uit een nieuwe bestelling van 35 Renault Trucks T 480 pk bij Lens Motor. Het bedrijf is niet enkel gecharmeerd door de kwaliteiten van de voertuigen, maar ook door de efficiëntie van de dienstverlening en het netwerk.

Compagnie Sud Express (Groupe Frisaye) is gevestigd in Wemperhardt, in het Groothertogdom Luxemburg. Het levert verschillende transportdiensten waarvoor het plateau-, container-, gordijn- en megatrailers inzet. Het park bestaat uit 110 voertuigen (300 op groepsniveau) waarvan 60% van Renault Trucks. 35 daarvan zijn nieuwe modellen van het type T 480. Gavrilo Radanovic, directeur van Compagnie Sud Express: “De nieuwe vrachtwagens van Renault Trucks type T zijn 4X2 trekkers die dienstdoen voor klein en groot internationaal transport. Ze zullen gecombineerd worden met verschillende types aanhangers voor het transport van allerhande goederen.”

Het Franse merk levert al heel wat jaren aan het bedrijf. “We werken al sinds 20 jaar met Renault Trucks, en dat om verschillende redenen. De betrouwbaarheid van de voertuigen is er één van, maar ik wil ook de kwaliteit van de naverkoop benadrukken. We zijn bijzonder tevreden over de service van Lens Motor, waaraan we ook het onderhoud van onze voertuigen toevertrouwen. Daarnaast kunnen we op internationaal vlak rekenen op een netwerk dat goed vertegenwoordigd is doorheen Europa en een goede onderdelenvoorziening wanneer dat nodig is,” verduidelijkt Gavrilo Radanovic.

Renault Trucks Financial Services

Compagnie Sud Express houdt de voertuigen gemiddeld vier jaar in zijn park. In die periode leggen ze ongeveer 450.000 km af. Voor de nieuwe Renault Trucks T doet het bedrijf een beroep op Renault Trucks Financial Services. Gavrilo Radanovic: “Het feit van één enkel aanspreekpunt te hebben, vergemakkelijkt de zaken op het vlak van inschrijving en contacten met de concessie. Bovendien genieten we van dezelfde voorwaarden als die bij de banken, terwijl we bij hen toch niet onze kredietlijnen moeten aanspreken. Het is dus een oplossing die zowel praktisch als interessant is.”

De chauffeurs van het bedrijf krijgen tenslotte ook nog een opleiding zuinig rijden die gegeven wordt door Renault Trucks, een opleiding die hen niet alleen helpt om minder te verbruiken maar ook om de nieuwe technologieën aan boord naar behoren te gebruiken.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This