Copal Handling Systems wint Best Intralogistics Innovation Award tijdens de SITL beurs in Parijs

Verschenen: 10 april 2019

Op 27 maart j.l. heeft COPAL HANDLING SYSTEMS tijdens de SITL beurs in Parijs de BEST INTRALOGISTICS INNOVATION AWARD in ontvangst mogen nemen. Elk jaar worden tijdens deze  Innovatieweek voor Transport & Logistiek SITL, innovatieve oplossingen voor de uitdagingen in de supply chain bekroond. Dit jaar heeft de jury van belangrijke professionele beslissers, bestaande uit supply chain-, logistieke-, inkoopdirecteuren en hoogleraren, beslotendat de Best Intralogistics Innovation Award naar Copal gaat, voor haar geautomatiseerde oplossing voor het ontladen van los geladen kartonnen dozen uit zeecontainers. Als antwoord op het tekort aan arbeidskrachten in de logistieke sector beperkt het Copal systeem het fysieke werk van repetitieve of herhalende handmatige handelingen.

Waarom de jury Copal tot winnaar bekroont 

«Copal Handling Systems biedt een zeer gewilde automatiseringsoplossing voor het lossen van zeecontainers waarvan de lading in veel landen, met name in Azië, handmatig is geoptimaliseerd ten behoeve van een maximale capaciteit. In Europa is het lossen van zulke containers een uitdaging. Met deze 3D-vision-oplossing in combinatie met sensoren en een automatisch plug-in-mechanisme wordt het inbound proces geautomatiseerd, »legt Xavier Derycke, supply chain Director van de RexelGroupen tevens jurylid uit. 

Fysiek werk & tekort aan arbeidskrachten 

Er is een aanzienlijk tekort aan arbeidskrachten in de logistieke sector. De continuïteit en efficiëntie van het inkomende goederen proces staan ​​onder druk. Bedrijven moeten uitzonderlijke service  verlenen om marktaandeel te winnen en merkloyaliteit op te bouwen. Dit kan alleen worden bereikt door logistieke processen te optimaliseren. Tevens is er steeds meer aandacht voor het verminderen van zwaar of repetitief fysiek werk met betrekking tot het manueel hanteren van materiaal. De wetgeving wordt strenger, autoriteiten investeren in het toezicht op de naleving van de voorschriften.

Automatisering is noodzaak

Deze redenen maken de automatisering van warehousing-processen onmisbaar voor toekomstgerichte bedrijven om hun positie te behouden. Met de systemen van Copal kan het inbound proces worden geautomatiseerd. De machines zijn uitgerust met scansoftware, 3D vision-technologie, lasersensoren en camera’s die het hele proces in één oogopslag herkennen. Het volledig geautomatiseerde losproces is uniek in de wereld.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This