Corona-pandemie: MAN plant herstart van de productie van bussen en vrachtwagens

Verschenen: 23 april 2020

MAN stopte midden maart met de productie om zijn werknemers te beschermen, als gevolg van onderbroken toeleveringsketens en de scherpe daling van de vraag naar bedrijfsvoertuigen. Nu worden de bus- en vrachtwagenfabrieken opnieuw opgestart met een allesomvattend veiligheidsconcept.

Na een productiestop van ongeveer zes weken zullen de fabrieken van MAN Truck & Bus vanaf 27 april 2020 hun productie geleidelijk hervatten met een verminderde capaciteit. Ook hier heeft de bescherming van de werknemers de hoogste prioriteit, zodat uitgebreide maatregelen geïmplementeerd zijn volgens een gedetailleerd plan. Dat omvat onder meer het verzekeren van een grotere afstand tussen de werknemers, het wijzigen van de routing en, waar nodig, beschermingsmiddelen alsook opleiding en instructie van de werknemers.

“De voorbije weken heeft het crisismanagementteam intensief gewerkt aan de voorwaarden waaronder onze fabrieken opnieuw kunnen opstarten. Enkele van de belangrijkste uitdagingen hierbij zijn de betrouwbare levering van onderdelen door onze leveranciers, de organisatie van onze eigen werkprocessen en de bescherming van onze collega’s, maar ook maatregelen om de vraag naar bedrijfsvoertuigen te stimuleren”, besluit Joachim Drees, CEO van MAN Truck & Bus SE. “Onze leveranciers komen uit alle EU-landen. Daarom vragen we politici om ons te ondersteunen met een gecoördineerde aanpak op EU-niveau om opnieuw de markt te betreden.”

“De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers is uiteraard onze hoog- ste prioriteit. Daarom hebben we, samen met ons gezondheidsmanagement, veel organisatorische maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de noodzakelijke medische veiligheid, hygiëne en ook de minimale afstand tussen werknemers volledig gegarandeerd is”, aldus Dr. Carsten Intra, lid van de raad van bestuur voor human resources en Human Resources Director bij MAN Truck & Bus SE.

“Ik heb veel respect zowel voor diegenen die tijdelijk hebben gewerkt of zullen blijven werken als voor diegenen die de functies in FlexWork of daar- buiten hebben bekleed en zullen blijven bekleden. Veel dank ook aan iedereen die de afgelopen weken vrijwilligerswerk heeft gedaan”, aldus Saki Stimoniaris, voorzitter van de ondernemingsraad van de Groep. “MAN is een sterke gemeenschap met levende waarden. We werken samen en zullen de taak nu opnieuw samen aanpakken om sterker uit deze situatie te komen”, aldus Saki Stimoniaris, voorzitter van de ondernemingsraad van de Groep.

Sommige werknemers in zowel de productie als de administratie zullen in eerste instantie in korte periodes blijven werken of waar mogelijk gebruik maken van bestaande flexibele arbeidstijdregelingen en thuiswerk. Ook de terugkeer naar het kantoor wordt gespreid volgens het veiligheidsconcept.

MAN Truck & Bus zal het servicenetwerk voor zijn MAN- en NEOPLAN- merken volledig blijven onderhouden om noodhulpvoertuigen, toeleveringsketens en lokaal openbaar vervoer draaiende te houden. Dit geldt zowel voor de eigen servicebedrijven van MAN als voor de partnerbedrijven van MAN Truck & Bus, zolang dit is toegestaan door de autoriteiten in de respectieve regio.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This