COVID-19: IVECO werkt samen met de lokale gemeenschappen om de verspreiding van het virus in Europa tegen te gaan

Verschenen: 5 mei 2020

Aangezien het COVID-19 virus een impact heeft op ieders persoonlijk en professioneel leven, wordt de humanitaire uitdaging steeds belangrijker. Om deze moeilijke tijden te boven te komen, werkt IVECO onvermoeibaar samen met de gemeenschappen waarin zij actief is en behoudt zij een open dialoog om haar klanten een effectieve ondersteuning te bieden, zodat hun voertuigen hun belangrijke rol kunnen blijven uitoefenen: die van het effectief in stand houden van de toeleveringsketen.

Het merk IVECO ondersteunt diverse lokale initiatieven in heel Europa om de uitdagingen van de pandemie het hoofd te bieden. Thomas Hilse, President van het merk IVECO, zei: “Het merk IVECO is zich bewust van zijn sociale verantwoordelijkheid als een van ’s werelds grootste producenten van industriële voertuigen en passagierstransport. Onze voertuigen maken het vervoer van essentiële goederen mogelijk en helpen de lokale gemeenschappen over de hele wereld te beschermen, en ondersteunen de wereldwijde voedselproductie en de bouw van vitale infrastructuur. We zullen aan de zijde van al deze gemeenschappen staan om hen te steunen: want alleen samen zijn we niet te stoppen. »

In Roemenië heeft IVECO de autoriteiten voorgesteld haar demovloot te gebruiken. De eerste drie voertuigen zijn geleverd aan de ROMANIAN RED CROSS: twee zijn uitgerust met koelcellen en een andere is uitgerust met een isothermische box voor het transport van medische apparatuur. Twee van deze voertuigen rijden op gecomprimeerd aardgas en in het verlengde van dit initiatief heeft ENGIE Roemenië aangeboden om gratis brandstof te leveren in de periode dat de RED CROSS ze zal gebruiken. Een vierde voertuig is aangeboden aan de Galati Community Group voor het vervoer van voedsel en medische apparatuur voor gehandicapten of kansarmen.

In Spanje gebruiken de IVECO-fabrieken hun 3D-printers om beschermingsmaskers te produceren. Meer dan 400 eenheden werden in één week tijd geleverd aan ziekenhuizen, het Rode Kruis, bejaardentehuizen en de politie. IVECO Spanje heeft ook persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals maskers en handschoenen, aan de regionale overheden van Madrid en Castilla y León geschonken. Bij de laatste donatie heeft elke fabriek 1.600 operatiemaskers en 200 FFP2-maskers geleverd.

In Italië heeft IVECO tot eind november 2020 vijf IVECO Daily gedoneerd aan het plaatselijke Rode Kruis in Piemonte. De voertuigen werden voorbereid, gedesinfecteerd en geleverd, klaar om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. IVECO biedt de vereniging zonder winstoogmerk “Soccorso dell’Ordine di San Giovanni in Italia” (Sezione di Ciriè) ook het gratis gebruik van drie voertuigen aan om haar activiteiten te ondersteunen.

In Finland heeft IVECO een gloednieuwe IVECO Daily-ambulance gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis van Helsinki voor de komende drie maanden. De ambulance zal met COVID-19 besmette patiënten naar het ziekenhuis vervoeren.

Om de transportprofessionals te ondersteunen bij hun inspanningen om de logistieke keten in stand te houden, houdt het merk ten slotte al zijn geautoriseerde dealers en werkplaatsen ter beschikking. IVECO- technici en -monteurs werken onvermoeibaar verder om de beste service aan hun klanten te bieden. Waar mogelijk voeren ze diagnoses en reparaties op afstand uit op IVECO S-WAY en IVECO Daily voertuigen, waarbij ze de voertuigen zonder bezoek aan de werkplaats op de weg houden. Om ervoor te zorgen dat het gezondheidsprotocol strikt wordt toegepast, raadt IVECO klanten aan om in geval van nood een afspraak te maken bij de dichtstbijzijnde werkplaats, waarna de werkplaatsen zo snel mogelijk op hun verzoek zullen reageren. Voor dit soort reparaties zal IVECO haar klanten bijstaan via haar Non-Stop Assistance Service.

dav

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This