Dachser breidt opslagcapaciteit uit in Nederland

Verschenen: 10 januari 2024

Dachser in Waddinxveen gaat wederom een nieuw warehouse voor contractlogistiek in gebruik nemen. De bouw van het pand is in volle gang en wordt naar verwachting in juni 2024 opgeleverd. Het nieuwe warehouse biedt ruimte voor 10.000 pallets, waardoor de totale opslagcapaciteit van Dachser in Waddinxveen op 55.000 palletplaatsen komt.

Het warehouse wordt gebouwd op het Distripark Doelwijk aan de A12. Dachser is al jaren met meerdere panden ruim vertegenwoordigd op het industriepark. Het nieuwe warehouse brengt het totaal aantal panden op deze locatie op vijf. De strategische locatie aan de A12, ook wel de A12-corridor genoemd, bevindt zicht dicht bij de Rotterdamse haven en luchthaven Schiphol.

De logistiek dienstverlener heeft snel gehandeld toen deze kans voorbij kwam. “In de afgelopen jaren zijn er veel bedrijven bijgekomen op het industrieterrein. Dit nieuwe warehouse is daarom een mooie uitkomst. Het helpt ons om te voldoen aan de groeiende vraag naar opslagruimte en zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst.”, vertelt Edwin Vermeulen, General Manager Dachser Logistics Center Rotterdam. “Als betrouwbare logistieke partner willen we onze klanten stabiliteit en flexibiliteit bieden. Met dit nieuwe warehouse kunnen we niet alleen voldoen aan de toenemende vraag, maar ook sneller schakelen in de toekomst.”

Een ander bijzonder gegeven van het nieuwe warehouse is dat het op loopafstand ligt van de andere vier panden van Dachser in Waddinxveen. In deze panden vinden verschillende activiteiten plaats: Air & Sea Logistics, Contract Logistics en Road Logistics. “Dit betekent dat we alles dicht bij elkaar hebben, wat heel efficiënt werkt. Onze collega’s die in de verschillende gebouwen werken, kennen elkaar goed en werken samen als één grote familie. Doordat we alles op één plek hebben, vervalt bijvoorbeeld het afhaalproces. Dit stelt ons in staat om onze klanten nog sneller en efficiënter te bedienen. Bovendien hebben de klanten één centraal aanspreekpunt voor alle activiteiten, dit wordt binnen Dachser ‘interlocking’ genoemd.”

In 2020 opende de logistiek dienstverlener al een gloednieuw warehouse voor contractlogistiek in Waddinxveen. De afgelopen jaren hebben uitgewezen dat de combinatie van de innovatieve ontwikkelingen binnen de divisie Contract Logistics en de strategische ligging een ideale match blijken te zijn. Het doel was destijds om ruimte te creëren voor de sterke groei in contractlogistiek en om de synergie tussen de warehousing- en distributieactiviteiten te versterken. Met het nieuwe warehouse is de logistiek dienstverlener nog beter in staat om deze koers voort te zetten.

Kennis op voorraad

Niet alleen in Waddinxveen breidt Dachser zijn opslagcapaciteit uit. Aan de andere kant van Nederland, ook aan de A12 en vlakbij het Roergebied, is de Dachser-vestiging in Zevenaar vorig jaar begonnen met de opstart van contractlogistiek. Het team in Zevenaar richtte zich eerst grondig op het verwerven van alle benodigde kennis, competenties en systemen voor contractlogistiek. Omdat dit een nieuwe stap was voor de vestiging, namen ze goed de tijd om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Daarna is het warehouse vanaf maart 2023 in gebruik genomen en biedt het met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter plek voor 20.000 pallets.

Toen de geur van vers beton nog in de lucht hing, reed de eerste vrachtwagen al het terrein op. Wat aanvankelijk met slechts één enkele trailer begon, groeide al snel uit tot meerdere trailers per dag. Voor de succesvolle opstart maakte de vestiging in Zevenaar niet alleen gebruik van de competenties binnen het wereldwijde netwerk van Dachser op het gebied van contractlogistiek, maar ook van de lokale kennis en ervaring die de collega’s van de vestiging in Waddinxveen de afgelopen jaren hebben opgedaan.

“De intensieve samenwerking tussen onze vestigingen in Waddinxveen en Zevenaar was cruciaal voor de opstart van contractlogistiek in Zevenaar. Het delen van diepgaande kennis over de systemen en procedures stelde ons niet alleen in staat om relatief snel van start te gaan, maar ook direct de hoge kwaliteitsstandaard te leveren die onze klanten gewend zijn.” vertelt Stefan Raimondo, Country Manager Dachser Nederland.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This