Dachser investeert in zijn filiaal in Moeskroen

Verschenen: 5 mei 2022

Enkele investeringen in het Dachser filiaal in Moeskroen zijn nu afgerond. Zo zijn onder meer de parkeervoorzieningen op het terrein uitgebreid en zijn er nieuwe technologische voorzieningen geïnstalleerd.

Voor de modernisering, bevatte de site in Moeskroen twee grote waterbekkens. Deze zijn er nu nog steeds, maar dankzij een ingenieus systeem zijn die nu bedekt. Dit heeft plaats gecreëerd voor 30 trailers en enkele wisselbakken. De totale oppervlakte van de site is niet veranderd maar er is zo’n 1.000 vierkante meter bruikbare parkeerplaats bijgekomen. Deze uitbreiding geeft Dachser de mogelijkheid om hun wagens op de beveiligde site te plaatsen.

“Als familiebedrijf hechten wij veel waarde aan een lange termijn visie samen met al onze stakeholders, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat”, zegt Tom Verheyen, General Manager van Dachser in Moeskroen. “Wij hebben wederom geïnvesteerd in ons filiaal, hierdoor is onze vestiging klaar voor de toekomst.”

Tijdens de modernisering werd er veel aandacht besteed aan veiligheid. Er zijn nieuwe verlichtingspalen geïnstalleerd rondom het wagenpark. Er werd ook geïnvesteerd in nieuwe veiligheidscamera’s en de personeelsparking werd voorzien van slagbomen. Daarnaast hebben ze ook twee nieuwe short distance vrachtwagens in gebruik genomen.

In oktober 1975 werd het eerste Dachser filiaal in België geopend in Kuurne, bij Kortrijk. Dit waren de eerste stappen in het land van een groeiend bedrijf. Vandaag heeft Dachser België filialen in Willebroek, Moeskroen en Manage, met zo’n 310 werknemers.

Aat van der Meer, Managing Director van Dachser Benelux, kijkt tevreden terug op de voorbije jaren: “Door de centrale ligging in het Dachser-netwerk is België een belangrijke schakel voor het goederenverkeer in Europa. Met de gestage groei van de verschillende vestigingen blijven wij ons netwerk in België en de Benelux versterken. Daarnaast kunnen wij onze klanten een totaaloplossing bieden waarbij we wegtransport combineren met lucht- en zeevracht om zo de klant de gehele logistiek uit handen te nemen.”

Kijk voor meer informatie over Dachser op www.dachser.be   

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This