Dachser neemt eActros in gebruik

Verschenen: 3 maart 2022

Een van de eerste serie geproduceerde batterij-elektrische Mercedes-Benz eActros wordt in gebruik genomen door Dachser. Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks, overhandigde persoonlijk de eActros 300 aan Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) en lid van de Raad van Bestuur van Dachser, tijdens een bijeenkomst in Wörth am Rhein, Duitsland. Dachser is nu al van plan om nog meer eActros’ aan zijn wagenpark toe te voegen als onderdeel van zijn klimaatbeschermingsstrategie.

In Stuttgart gebruikt Dachser de eActros voor de levering van groupage goederen aan zijn klanten in het stadscentrum. Daarnaast bevoorraadt de elektrische truck, in combinatie met een FUSO eCanter (7,5 ton), een micro hub in de binnenstad met zendingen, die vervolgens over de laatste kilometer worden gedistribueerd met elektrisch ondersteunde bakfietsen. Alle groupage zendingen worden in een afgebakend gebied (DACHSER Emission-Free Delivery) door Dachser ter plaatse afgeleverd zonder uitstoot van CO2 en stikstofoxiden. De eActros wordt uitsluitend met groene stroom opgeladen in de Dachser vestiging in Kornwestheim.

De overstap naar volledig elektrische vrachtwagens komt ook de chauffeurs ten goede: de rijdynamiek van de eActros maakt naar verluidt een meer ontspannen rijden mogelijk in vergelijking met conventionele dieselvrachtwagens. Zo verbetert het lage zwaartepunt het bochtenwerk en is het geluidsniveau in de truck gedaald met 10 dB – wat ongeveer overeenkomt met een halvering van het waargenomen geluidsniveau. In tegenstelling tot een dieselvrachtwagen zijn er ook aanzienlijk minder trillingen

Meer nieuws

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This