DAF City Turn Assist verhoogt verkeersveiligheid in stad

Verschenen: 18 december 2019

DAF Trucks vergroot de veiligheid van kwetsbare weggebruikers in steden met de introductie van de ‘DAF City Turn Assist’. Deze dodehoekmonitor is vanaf nu als optie leverbaar op de 4×2 FT en 6×2 FTP trekkers. De DAF City Turn Assist wordt ook aangeboden als aftermarket-oplossing.

De City Turn Assist van DAF is ontworpen om chauffeurs te alarmeren met visuele en hoorbare waarschuwingen zodra zich andere weggebruikers – van voetgangers en fietsers tot auto’s en motorfietsen – in de dode hoek van de truck bevinden. Het bewakingssysteem waarschuwt niet alleen bij lagere snelheden in het stadsverkeer, maar detecteert op hogere snelheden ook weggebruikers op de naastgelegen rijstrook, bijvoorbeeld bij het wisselen van een rijbaan of tijdens het invoegen. 

Voor de optimale detectie van andere verkeersdeelnemers maakt de DAF City Turn Assist gebruik van radartechnologie. Dat werkt óók bij slecht zicht. De enkele korteafstands-radarunit wordt op of bij het achterspatbord aan bijrijderszijde gemonteerd. Het ontwerp is zo robuust dat het onder zelfs de zwaarste omstandigheden blijft werken. 

Waarschuwingen worden weergegeven via een strategisch geplaatst LED-display op de A-stijl aan de bijrijderskant, dicht bij de buitenspiegel. Wanneer de richtingaanwijzer naar rechts is ingeschakeld, wordt ook een geluidssignaal gegeven. Bij de af-fabriek geleverde DAF City Turn Assist is het complete systeem (van radarunit, display en kabelboom) geïnstalleerd. 

De DAF City Turn Assist wordt als optie aangeboden op linksgestuurde Euro 6 4×2 FT en 6×2 FTP trekkers met MX-11 en MX-13 motoren, alsmede op de CF Electric. Voor de rechtsgestuurde CF- en XF-modellen biedt DAF reeds optionele camera- en sensorsystemen ter bescherming van kwetsbare weggebruikers. Daarmee wordt voldaan aan de wettelijke vereisten die in het Verenigd Koninkrijk en Ierland gelden.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This