DAF en Einride stimuleren elektrisch wegtransport

Verschenen: 24 mei 2023

Einride en DAF hebben een intentieverklaring getekend voor de levering van 50 volledig elektrische Nieuwe Generatie DAF trucks. Deze ultramoderne voertuigen zullen worden toegevoegd aan Einride’s vloot van elektrische vrachtwagens, die in Europa een van de grootste in zijn soort is. De eerste trucks van de serie van 50 zijn besteld en zullen in de loop van dit jaar worden geleverd.

De order van Einride zal bestaan uit DAF XD Electric voertuigen in uiteenlopende specificaties, die het bedrijf bij verschillende klanten zal inzetten. De voertuigen zullen worden uitgerust met drie tot vijf batterijpakketten voor een actieradius tot 500 emissievrije kilometers. Alle voertuigen worden geleverd met DAF Reparatie & Onderhoudscontracten. Onderhoud zal worden uitgevoerd door het DAF-dealernetwerk, met meer dan 1.100 vestigingen in heel Europa.

Einride – wereldwijde marktleider
Einride ontwerpt, ontwikkelt en implementeert technologieën om vrachtmobiliteit als dienst mogelijk te maken. Door platforms met een uniek ecosysteem te bouwen (bestaande uit het Einride Saga software-platform, elektrische en autonome vloten, laad-infrastructuur en connectiviteitsnetwerken) wordt een flexibele en kosteneffectieve toekomst op het gebied van het verzenden van vracht ontsloten. Einride, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, werd opgericht in 2016 en is wereldwijd marktleider in digitale, elektrische en autonome technologie op het gebied van vrachtmobiliteit. Vandaag de dag is Einride actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland en de Benelux. Er wordt een beroep op gedaan door toonaangevende bedrijven die de kant-en-klare oplossing van Einride gebruiken om hun transport te elektrificeren.

“Einride streeft ernaar toonaangevende vrachtwagenfabrikanten te selecteren die de beste technische prestaties leveren. In DAF hebben we een uitstekende partner gevonden om onze wereldwijde vloot van elektrische voertuigen uit te breiden.”, zegt Robert Ziegler, General Manager Europe bij Einride. “Door gebruik te maken van de technologische voorsprong van DAF, gecombineerd met onze eigen oplossingen voor vrachtmobiliteit, kunnen we een nieuwe benchmark zetten in efficiënt en duurzaam transport en tegelijkertijd voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten.”

Bouwen aan een gezondere toekomst
“We zijn trots om onze Nieuwe Generatie elektrische trucks te leveren aan Einride, dat toonaangevend is in het leveren van innovatieve mobiliteitspakketten, puur gebaseerd op volledig elektrische voertuigen”, aldus Richard Zink, Directeur Marketing en Verkoop en lid van de Board of Management van DAF. “Als voorkeurspartner bieden wij een totaaloplossing gericht op het optimaal benutten van het voertuig.”

Actieradius tot 500 emissievrije kilometers
De Nieuwe Generatie DAF XD en XF Electric voertuigen, ontwikkeld voor emissievrij distributietransport en specifieke toepassingen, worden aangedreven door efficiënte en betrouwbare PACCAR EX-D1 en PACCAR EX-D2 elektromotoren. De aandrijflijnen worden aangevuld met twee tot vijf batterijpakketten met vermogens tot 525 kWh. Dit maakt een emissievrij bereik mogelijk tot 500 kilometer op één acculading. Door slim te laden, kunnen de trucks zelfs tot 1.000 kilometer per dag volledig elektrisch afleggen. De Nieuwe Generatie DAF XD en XF Electric worden geproduceerd in DAF’s nieuwe Electric Truck Assembly fabriek die in april 2023 in gebruik is genomen.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This