DAF en Einride stimuleren elektrisch wegtransport

Verschenen: 24 mei 2023

Einride en DAF hebben een intentieverklaring getekend voor de levering van 50 volledig elektrische Nieuwe Generatie DAF trucks. Deze ultramoderne voertuigen zullen worden toegevoegd aan Einride’s vloot van elektrische vrachtwagens, die in Europa een van de grootste in zijn soort is. De eerste trucks van de serie van 50 zijn besteld en zullen in de loop van dit jaar worden geleverd.

De order van Einride zal bestaan uit DAF XD Electric voertuigen in uiteenlopende specificaties, die het bedrijf bij verschillende klanten zal inzetten. De voertuigen zullen worden uitgerust met drie tot vijf batterijpakketten voor een actieradius tot 500 emissievrije kilometers. Alle voertuigen worden geleverd met DAF Reparatie & Onderhoudscontracten. Onderhoud zal worden uitgevoerd door het DAF-dealernetwerk, met meer dan 1.100 vestigingen in heel Europa.

Einride – wereldwijde marktleider
Einride ontwerpt, ontwikkelt en implementeert technologieën om vrachtmobiliteit als dienst mogelijk te maken. Door platforms met een uniek ecosysteem te bouwen (bestaande uit het Einride Saga software-platform, elektrische en autonome vloten, laad-infrastructuur en connectiviteitsnetwerken) wordt een flexibele en kosteneffectieve toekomst op het gebied van het verzenden van vracht ontsloten. Einride, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, werd opgericht in 2016 en is wereldwijd marktleider in digitale, elektrische en autonome technologie op het gebied van vrachtmobiliteit. Vandaag de dag is Einride actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland en de Benelux. Er wordt een beroep op gedaan door toonaangevende bedrijven die de kant-en-klare oplossing van Einride gebruiken om hun transport te elektrificeren.

“Einride streeft ernaar toonaangevende vrachtwagenfabrikanten te selecteren die de beste technische prestaties leveren. In DAF hebben we een uitstekende partner gevonden om onze wereldwijde vloot van elektrische voertuigen uit te breiden.”, zegt Robert Ziegler, General Manager Europe bij Einride. “Door gebruik te maken van de technologische voorsprong van DAF, gecombineerd met onze eigen oplossingen voor vrachtmobiliteit, kunnen we een nieuwe benchmark zetten in efficiënt en duurzaam transport en tegelijkertijd voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten.”

Bouwen aan een gezondere toekomst
“We zijn trots om onze Nieuwe Generatie elektrische trucks te leveren aan Einride, dat toonaangevend is in het leveren van innovatieve mobiliteitspakketten, puur gebaseerd op volledig elektrische voertuigen”, aldus Richard Zink, Directeur Marketing en Verkoop en lid van de Board of Management van DAF. “Als voorkeurspartner bieden wij een totaaloplossing gericht op het optimaal benutten van het voertuig.”

Actieradius tot 500 emissievrije kilometers
De Nieuwe Generatie DAF XD en XF Electric voertuigen, ontwikkeld voor emissievrij distributietransport en specifieke toepassingen, worden aangedreven door efficiënte en betrouwbare PACCAR EX-D1 en PACCAR EX-D2 elektromotoren. De aandrijflijnen worden aangevuld met twee tot vijf batterijpakketten met vermogens tot 525 kWh. Dit maakt een emissievrij bereik mogelijk tot 500 kilometer op één acculading. Door slim te laden, kunnen de trucks zelfs tot 1.000 kilometer per dag volledig elektrisch afleggen. De Nieuwe Generatie DAF XD en XF Electric worden geproduceerd in DAF’s nieuwe Electric Truck Assembly fabriek die in april 2023 in gebruik is genomen.

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This