DAF Trucks België bekroont Peter Jacobs van “Alders Bulk Logistics” tot beste chauffeur van België en Luxemburg

Verschenen: 4 juli 2019

Wie zijn de beste vrachtwagenchauffeurs van België en het Groothertogdom Luxemburg? En wie onderscheidt zich in Europa en daarbuiten? Dat is de opzet van de DAF Driver Challenge 2019. Deze wedstrijd, die in ruim 28 landen doorgaat, wordt in september afgesloten met een spectaculaire finale die uiteindelijk de “International DAF Driver Champion 2019” zal bepalen.

Een goede chauffeur haalt het maximum uit zijn/haar vrachtwagen. Hij/zij weet het beste uit elke druppel brandstof te halen en zal de lading veilig en stipt vervoeren tijdens de spitsuren. Hij/zij weet ook de vrachtwagen in perfecte staat te houden. Een goede chauffeur begrijpt ook perfect de verkeersregels, neemt de veiligheid van de lading ernstig en past zich gemakkelijk aan alle weersomstandigheden en alle soorten voertuigen aan. Met andere woorden, een uitstekende vrachtwagenbestuurder is een echte professional.

Belgische finale op 23 juni 2019
De DAF Driver Challenge vond plaats op het parcours van de terreinen van  “Rijschool Hendriks” te Genk.

Na eerder afgelegde theoretische kennisproeven bleven er 10 kandidaten over om deel te nemen aan verscheidene kwalificatieproeven. Elke proef vertegenwoordigde een situatie waarmee chauffeurs elke dag te maken krijgen bij het uitoefenen van hun beroep: het parkeren, het nemen van nauwe doorgangen, het controleren van het voertuig vóór het vertrek en uiteraard de “EcoDrive”-proef met het oog op defensief en anticiperend en zuinig rijden.

De kandidaten stelden niet alleen het evenement in het algemeen op prijs, maar ook de hoge moeilijkheidsgraad waardoor een echte “Driver” zich kan onderscheiden.

Aan het eind van de dag werden de winnaars aangeduid en ontvingen ze een trofee uit handen van Luc Serrien, Marketing Manager van DAF Trucks België.

Einduitslag: 1 Peter Jacobs (Alders Bulk Logistics)

                     2 Laurent Géromboux (Vincent Logistics)

                     3 Michael Rosenthal (Pierrard Trans Lux)

Peter Jacobs zal in het weekend van 28 en 29 september 2019 de Belgische kleuren verdedigen tijdens de internationale finale op het Goodyear proefterrein in het Groothertogdom Luxemburg.

Peter Jacobs: “De proeven waren echt moeilijk. Je moest op alles letten. Ondanks de hitte en de stress van de wedstrijd heb ik toch een mooie score behaald! Ik rijd elke dag met een DAF XF. Deze dag vol oefeningen achter het stuur van verschillende DAF CF- en XF-voertuigen bevestigt het goede rijgedrag en comfort dat ik in deze voertuigen voel! Nu moeten we ons enkel nog voorbereiden op de internationale finale!”

Peter Jacobs ontvangt de beker uit handen van Luc Serrien, Marketing Manager DAF Trucks Belux

 

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This