DAF Trucks op de IAA Hanover 2018

Verschenen: 7 september 2018

Proud of our Heritage, Leading Today, Ready for the Future. Dát is DAF’s overkoepelende thema op de IAA 2018, die van 20 tot en met 27 september in Hannover wordt gehouden. Vol trots laat DAF Trucks zien dat innovatiekracht verankerd zit in zijn 90-jarige geschiedenis: van de klassieke DAF A1600 uit 1967 tot de toekomstige DAF CF Electric Innovation Truck, die beide op de stand van DAF in hal 17 worden getoond. Een prominente plek is ook vrijgemaakt voor de nieuwste generatie LF, CF en XF, die stuk voor stuk de benchmark zijn op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en brandstof efficiëntie.

DAF viert dit jaar zijn 90-jarig jubileum. Wat begon als een kleine werkplaats in Eindhoven is uitgegroeid tot dé leidende truckfabrikant van Europa. Het Europese marktaandeel van DAF in het zware segment groeide van 15,3% in 2017 tot 16,5% in de eerste helft van dit jaar. DAF Trucks is marktleider in het zware segment in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Polen, Roemenië, Tsjechië en Hongarije én is Europees marktleider Europa in het trekker segment. Bovendien is DAF het grootste importmerk in Duitsland, de grootste truckmarkt van Europa.

Prominente plaats voor de nieuwe LF, CF en XF

Onder de trucks die DAF op de IAA toont, zijn de LF voor het distributietransport, de veelzijdige CF en het vlaggenschip de XF voor zwaar en lange afstand transport. In het Verenigd Koninkrijk werd de LF-distributietruck bekroond tot ‘Fleet Truck of the Year 2018’. De CF en XF werden verkozen tot ‘International Truck of the Year 2018’. Dit onder meer dankzij meerdere technische innovaties die resulteerden in een 7% lager brandstofverbruik, waarmee deze DAF’s dé benchmark in de markt zijn.

De CF en XF zijn de toonaangevende trekkers. DAF neemt ook een aantal bakwagens mee. Zoals het nieuwe lichtgewicht CF 8×4 mixerchassis en de unieke 6×2 CF met het typisch Duitse BDF-frame, dat af-fabriek geleverd wordt voor maximale kwaliteit, beschikbaarheid en efficiency van het voertuig.

CF Electric Innovation Truck


Naast de LF, CF en XF toont DAF een van zijn Innovation Trucks: de DAF CF Electric. De CF Electric is een 4×2 trekker, ontwikkeld voor distributieverkeer tot 40 ton in stedelijke gebieden. Voor de volledig elektrische aandrijving maakt de truck gebruik van de geavanceerde E-Power-technologie van VDL. Het hart van de intelligente aandrijflijn is de 210 kW-elektromotor, die zijn energie uit het 170 kWh lithium-ion batterijpakket haalt. De CF Electric heeft een bereik van ongeveer 100 kilometer, waardoor hij geschikt is voor het vervoer van hoge volumes binnen de stedelijke distributie. Snelladen kan in 30 minuten gebeuren en het volledig opladen in slechts anderhalf uur. Klanten zullen de eerste serie CF Electric trucks dit jaar al aan hun vloot toevoegen om hem in de praktijk te gaan testen.

90th Anniversary Edition


Een van de blikvangers op de IAA is de DAF XF 90th Anniversary Edition. Met deze zeer exclusieve truck viert DAF dat het in 1928 werd opgericht. Het voertuig heeft een extra luxueuze uitrusting, een exclusieve striping, exclusieve design-elementen en wordt aangedreven door DAF’s krachtigste 530 pk/390 kW PACCAR MX-13-motor. Het beroemde historische logo van DAF wordt niet alleen met trots aan de voorzijde, zijkanten en achterkant van de cabine getoond, maar komt ook op verschillende plaatsen terug in het luxe, volledig lederen interieur.

Klaar voor de toekomst

“DAF levert al sinds jaar en dag een compleet programma uitstekende trucks die garant staan voor de laagste bedrijfskosten, de hoogste transportefficiëntie en het hoogste bestuurderscomfort,” stelt Richard Zink, Director Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks. “Wij bouwen verder op een rijke, 90-jarige geschiedenis, die uiteindelijk resulteerde in onze huidige, leidende positie. Vanuit onze kracht kunnen we trucks en aandrijflijnen ontwikkelen die ons naar de toekomst leiden.”

Stand van DAF Trucks

DAF Trucks is te vinden in hal 17 van het IAA-tentoonstellingscomplex. Op de stand, met een oppervlakte van 2.500 m2, laat DAF zijn volledige, prijswinnende truck programma zien. Deze range heeft de norm gezet op het vlak van innovatie, kwaliteit, bedrijfskosten, ecologisch leiderschap en prestaties.

DAF Truck en zijn 1.100 dealers en servicepunten hechten veel waarde aan DAF’s volledige pakket van diensten en services. Daarom ook worden de toonaangevende producten van PACCAR Financial, PacLease, PACCAR Parts, TRP en DAF MultiSupport reparatie en onderhoud prominent gepresenteerd op de DAF IAA stand.

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This