DAF Trucks op MATEXPO beurs voor bouwmaterieel

Verschenen: 5 september 2021

New Generation DAF voor het eerst te zien op de Belgische markt

Om zijn uitgebreide, op maat gemaakte product- en dienstenaanbod voor de bouwsector te laten zien, neemt DAF deel aan de tweejaarlijkse Matexpo-beurs voor bouwmaterieel, die van 8 tot 12 september 2021 in het Belgische Kortrijk plaatsvindt. Op de DAF-stand  kan het publiek voor het eerst kennis maken met de in juni gelanceerde Nieuwe Generatie DAF – die daar naast andere constructie trucks staat.

DAF staat zoals traditioneel in Hal 5 met een 300 m2 grote stand en stelt er 3 voertuigen tentoon. Een DAF LF FA 16 ton met Alumac haakarm, een DAF CF FAW 8×4 tridem met open laadbak en Fassi kraan achter de cabine en als vlaggenschip een gloednieuwe DAF XG+ trekker voor het zware transport.


Nieuwe Generatie DAF
Tom Hermans, Sales Manager DAF Trucks België: “In juni jongstleden kondigde DAF de Nieuwe Generatie DAF aan, waarmee we een nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort  zetten. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden de hoogste kwaliteit, een 10% lager brandstofverbruik, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en de overtreffende trap in luxe. De productie van de Nieuwe Generatie DAF start in oktober. We zijn enorm trots dat we op Matexpo de XGals primeur voor België kunnen laten zien.

Bouw segment
Luc Serrien, Marketing Manager DAF Trucks België: “Met een marktaandeel van 21% is DAF de duidelijke nummer 1 in trekkersegment in België maar we hebben dankzij een geweldige serie voertuigen óók in het bouwsegment voor elke vraag het beste aanbod. Onder andere de in 2019 op Matexpo gelanceerde DAF FAW 8×4 tridem onderstreept onze ambitie om in dat bouwsegment verder te groeien. Deze bestaat uit een tandem met dubbele aandrijving voor een uitmuntende tractie en een gestuurde sleepas, die een draaicirkel van slechts 15,6 meter geeft: goed voor een toonaangevende wendbaarheid. Het chassis leent zich uitstekend voor een kipper, betonmixer of opbouw met haakarm.”

Speciale DAF services voor het bouw segment

Met op de bouwsector toegespitste services zorgt DAF voor het best mogelijke zakelijke aanbod. Die services omvatten specifieke DAF MultiSupport reparatie- en onderhoudscontracten, met ‘Uptime-pakketten’ die de inzetbaarheid garanderen en op financieringen op maat via PACCAR Financial. Daarnaast biedt de DAF Academy speciale trainingen aan voor bestuurders van bouwvoertuigen.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This