DAF viert 250.000e Super Space Cab met speciale uitvoering

Verschenen: 19 februari 2020

DAF Trucks komt met de XF Super Space Cab Celebration Edition. Met deze luxe en opvallend gestripete uitvoering van de grootste en meest comfortabele cabine in de markt, viert DAF de productie van de 250.000e truck met Super Space Cab. Chauffeurs worden getrakteerd op een luxueus aangekleed interieur, met onder meer een standaard cognac kleurig leerpakket.

“Hoe kunnen we de chauffeur het allerhoogste comfort bieden?” Die vraag leidde in 1984 tot de introductie van de DAF 3600 Space Cab, die dankzij het verhoogde dak de nieuwe standaard op het gebied van binnenruimte en chauffeurscomfort zette. In 1994 introduceerde DAF zelfs de overtreffende trap: de Super Space Cab, waarmee DAF opnieuw een nieuwe norm introduceerde.

Ideale plek voor de chauffeur
De cabine van de nieuwste DAF XF Super Space Cab is voor elke chauffeur de meest ideale plek om in te werken, te wonen en te slapen. Ergonomisch onovertroffen, prachtig ingericht en extreem ruim. De cabine heeft een inhoud van maar liefst 12,6 m3 en is daarmee de meest ruime op de markt. De XF Super Space Cab biedt een indrukwekkende stahoogte van 2,23 meter en maar liefst 925 liter opbergruimte. Standaard zijn twee royale, 80 centimeter brede en 2,20 lange bedden, voorzien van een dik matras. Niet voor niets wordt de helft van alle DAF XF’s besteld als Super Space Cab.

De DAF XF Super Space Cab Celebration Edition is beschikbaar als 4×2 FT en 6×2 FTG trekker en in elke bakwagen variant. Qua motorisering kan worden gekozen voor de PACCAR MX-11 met 330 kW/450 pk of voor de PACCAR MX-13 motor met 355 kW/480 pk of 390 kW/530 pk.

De aankleding van deze ‘special’ is afhankelijk van het land: voor elke markt wordt een uitvoering samengesteld die naadloos aansluit op de lokale wensen – maar elke
Celebration Edition is sowieso voorzien van het fraaie Exclusive interieur, inclusief fraai cognackleurig leerpakket. En op het bed ligt altijd DAF’s 15 centimeter dikke comfortmatras voor maximaal slaapcomfort. Bovendien zijn zaken als de meest uitgebreide klimaatbeheersing inclusief bediening vanaf de achterwand en DAF’s ongekend grote koelkast standaard.

De DAF XF Super Space Cab Celebration Edition is vanaf nu bij alle officiële DAF dealers te koop.

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This