DAF wint prestigieuze Computable Award 2018

Verschenen: 7 november 2018

DAF heeft de prestigieuze Computable Award 2018 gewonnen met de 3D DAF Truck Configurator. Met dit geavanceerde programma kunnen DAF-klanten online hun ideale truck samenstellen. De Computable Awards zijn de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland en worden toegekend door een jury van ICT-experts én lezers van het magazine Computable. DAF wint de onderscheiding in de categorie ‘Digitale Innovatie van het Jaar’.

De 3D DAF Truck Configurator maakt het mogelijk om online de meest optimale truck voor elke specifieke transporttoepassing samen te stellen. Twee-, drie- of vierassers, enkele of dubbele aandrijving, met een gestuurde voorloop- of naloopas, dag-, slaapcabine of extra ruime Space of Super Space Cab – elke denkbare truck- en chassisvariant kan online worden samengesteld.“Met 3D Online Truck Configurator loopt DAF voorop in het online samenstellen van de juiste truck”, aldus hoofdredacteur van Computable, Sander Hulsman. “Alle beschikbare varianten zijn zichtbaar, inclusief de welhaast onbeperkte mogelijkheden voor de plaatsingen van componenten, zoals brandstoftanks en accubakken. Uniek is dat informatie rechtstreeks wordt opgehaald uit de originele CAD-bronbestanden bij DAF en dat er geen gebruik wordt gemaakt van standaard afbeeldingen en bestanden, zoals bij configurators gebruikelijk. Dat betekent 100% nauwkeurigheid. Bovendien biedt de 3D Truck Configurator de mogelijkheid om de gespecificeerde truck tot in het kleinste detail te bekijken. Uniek in de automotive industrie. En daarom volgens de vakjury van de Computable Awards en de lezers van Computable de terechte winnaar in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.”

Richard Zink, directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur van DAF Trucks, is bijzonder verguld met de prijs. “We zoeken altijd naar manieren om de markt nog beter van dienst te zijn. Met de DAF 3D Truck Configurator kunnen onze klanten, al dan niet in samenspraak met hun opbouwer en dealer, de meest optimale truck samenstellen. Dit innovatieve online proces past naadloos in onze DAF Transport Efficiency filosofie. Het blinkt uit in gebruikersgemak en versnelt de oplevering van een truck omdat ook de opbouwer mee kan kijken en daardoor zelfs de opbouw al kan voorbereiden.”

Binnen de categorie ‘Digitale Innovatie van het Jaar’ waren er 60 inzendingen voor de ‘Computable Award 2018’, waarvan er uiteindelijk 10 genomineerd werden.

De 3D Truck Configurator is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een aantal vooraanstaande partners van DAF. In het Siemens Teamcenter systeem worden de CAD-bronbestanden beheerd. Leverancier Kisters zet deze om naar levensechte afbeeldingen terwijl Valtech de user interface van de configurator ontwikkeld heeft. ATOS was verantwoordelijk als systeem integrator waarbij de features voor de opbouwer door Incentro zijn toegevoegd. Tot slot heeft ISAAC de Virtual Reality app ontwikkeld.

De 3D DAF Truck Configurator is te vinden via de Europese DAF websites.

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This