DAF XF en CF bekroond met Good Design Award

Verschenen: 18 september 2020

De DAF CF en XF hebben de prestigieuze internationale Good Design Awards gewonnen voor hun ‘uitmuntende design en innovatie’. De onderscheiding in de categorie Product Design Automotive and Transport is toegekend door de 55 juryleden van de in Australië gevestigde Good Design Award-organisatie. In maart introduceerde DAF Trucks de nieuwe CF- en XF-serie op de Australische markt.

De jaarlijkse Good Design Awards behoren tot de oudste en meest prestigieuze internationale prijzen ter wereld op het gebied van design en innovatie en kennen een historie die teruggaat tot 1958. Met de huidige generatie LF, CF en XF trucks won DAF over de hele wereld al vooraanstaande prijzen, waaronder titels als International Truck of the Year, Fleet Truck of the Year, Green Truck of the Year en Construction Truck of the Year.

‘Positieve bijdrage aan bedrijfsresultaat en milieu’
De jury van de Good Design Awards: “De DAF CF en XF zetten binnen de industrie de nieuwe standaard op het gebied van uitstraling, bediening, veiligheid, duurzaamheid en prestaties. Innovatief denken heeft geleid tot een truck die positief bijdraagt aan het bedrijfsresultaat, het milieu en het welbevinden van de chauffeur. De slimme combinatie van een aerodynamische vormgeving en optimalisatie van de aandrijflijn zorgt voor een truck die beter is voor het milieu én betere prestaties levert.”

‘Verfijning en raffinement’
De jury constateert in haar oordeel verder dat het interieurdesign overeenkomsten vertoont met dat van een personenauto: “Dat draagt bij aan het gevoel van verfijning. Het interieur kent een doordachte ergonomische lay-out en biedt bovendien mogelijkheden voor maatwerk. Dát en het gebruik van sterke, duurzame materialen met onovertroffen NVH-kwaliteiten (noise, vibration and harshness – voor een stil en kraakvrij interieur zonder trillingen), zorgen ervoor dat de chauffeur van alle comfort is voorzien.”

Toewijding
Richard Zink, DAF Trucks Directeur Marketing & Sales en lid van de Raad van Bestuur: “De Good Design Award staat voor méér dan een uitmuntend design. De award belichaamt ook onze toewijding om enerzijds de winstgevendheid van onze klanten te vergroten en anderzijds DAF chauffeurs het hoogst mogelijke comfort te bieden.”Record aantal van 835 inzendingen
De verkiezing van de Good Design Awards van 2020 telde een recordaantal inzendingen van liefst 835 ontwerpprojecten, die stuk voor stuk werden beoordeeld. Meer informatie over Good Design is te vinden op www.good-design.org.


Vanwege hun ‘uitmuntende ontwerp en innovatie’ zijn de DAF CF en XF bekroond met de prestigieuze internationale Good Design Awards.

 

Meer nieuws

DAF en Einride stimuleren elektrisch wegtransport

DAF en Einride stimuleren elektrisch wegtransport

Einride en DAF hebben een intentieverklaring getekend voor de levering van 50 volledig elektrische Nieuwe Generatie DAF trucks. Deze ultramoderne voertuigen zullen worden toegevoegd aan Einride's vloot van elektrische vrachtwagens, die in Europa een van de grootste in...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This