De compacte elektrische pallettruck WP 3010 van Crown wint GOOD DESIGN Award

Verschenen: 10 april 2019

Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft opnieuw een GOOD DESIGN Award ontvangen van het ‘Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design’ en het ‘European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies’ voor zijn elektrische pallettruck WP 3010. Volgens de gerenommeerde jury zet de pallettruck nieuwe maatstaven voor productkwaliteit en doelgericht ontwerp, wat het heffen en verplaatsen van zware pallets eenvoudiger maakt dan ooit tevoren. Hierdoor levert de heftruck lagere eigendomskosten en meer duurzame waarde voor klanten. Na de iF Design Award en de International Design Excellence Award (IDEA) is dit de derde design award die aan de WP 3010 wordt toegekend.

Krachtig en robuust, betrouwbaar en compact

Thomas Stelzhammer, Managing Director voor Duitsland en Nederland bij Gartner KG, legt uit: “De compacte elektrische pallettruck WP 3010 is een intelligente oplossing voor een breed scala aan taken binnen ons bedrijf. Dankzij de compacte afmetingen en de kleine draaicirkel is hij ook op bijzonder smalle plaatsen uiterst wendbaar. De bediening bonze operationele medewerkers en en de vrachtwagenchauffeurs is eenvoudig. Dit versnelt de doorloop van goederen en verhoogt aanzienlijk onze productiviteit Wij waarderen Crown als partner omdat we uit ervaring weten dat de producten van deze hoge kwaliteit zichzelf op de lange termijn meer dan terugverdienen wat betreft ‘total cost of ownership”.

De WP 3010, die in 2017 op de markt kwam, is een uitzonderlijk compacte en makkelijk te manoeuvreren toevoeging aan Crown’s WP 3000-serie van elektrische pallettrucks. Met een gewicht van slechts 279 kg (exclusief batterij) is de truck niet alleen uitzonderlijk licht, maar ook robuust en krachtig. Met zijn korte voorbouw van 500 mm laat de pallettruck zich gemakkelijk in krappe ruimten manoeuvreren. Eventuele botsingen vangt hij probleemloos op dankzij de duurzame stalen afdekpanelen. Hoewel de pallettruck een hefvermogen heeft tot maar liefst 1,6 ton, is hij zo ontworpen dat hij in een volle vrachtwagen past zonder waardevolle laadruimte in beslag te nemen. Het is daarnaast ook mogelijk om hem in een onderbouwkist op te bergen en te transporteren.

Met deze laatste award heeft Crown al 16 Good Design Awards gewonnen. De Good Design Award, die in 1950 voor het eerst werd uitgereikt in Chicago, is de oudste en meest gewaardeerde onderscheiding voor uitmuntende vormgeving ter wereld. Crown heeft inmiddels meer dan 100 awards van internationaal gerenommeerde designinstituten en ‑verenigingen mogen ontvangen.

Meer nieuws

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This