DE DELANCHY GROUP BEVESTIGT ZIJN BETROKKENHEID TOT ELEKTRISCHE MOBILITEIT MET RENAULT TRUCKS

Verschenen: 9 juli 2020

De Delanchy Group en Renault Trucks blijven samenwerken om het steeds milieuvriendelijker vrachtvervoer te ondersteunen. De vrachtvervoerder, die sinds 2017 een 100% elektrisch Renault Trucks D -prototype gebruikt, heeft zojuist de allereerste Renault Trucks D Z.E. serie model in gebruik genomen.

Renault Trucks en de Delanchy Group werken al meer dan vijftig jaar samen om het vrachtvervoer te promoten dat steeds meer respect heeft voor de luchtkwaliteit.

Sinds 2017 gebruikt de Delanchy Group een 100% elektrisch, 13 ton zwaar Renault Trucks D-prototype om dagelijks producten te leveren aan Les Halles de Lyon – Paul Bocuse. De leveringen vinden gespreid plaats om de rust en stilte van de omwonenden niet te verstoren.

Voor de Delanchy-groep, evenals voor Renault Trucks, moet het stadsvervoer snel evolueren naar elektrische mobiliteit om de levenskwaliteit in stadscentra te verbeteren en actie te ondernemen tegen de wereldwijde CO2-uitstoot. Daarom besloot de specialist in gekoeld transport de allereerste 16 – ton Renault Trucks D ZE te bestellen die van de productielijn in de fabriek in Blainville-sur-Orne (Calvados) is gekomen:

“Als toegewijde transporteur op het gebied van elektrische mobiliteit wilden we graag betrokken zijn bij de ontwikkeling van een emissievrije koeloplossing voor stadscentra”, legt Yannig Renault, technisch directeur van de Delanchy Group, uit. “We konden deze technologie testen en valideren dankzij het 100% elektrische Renault Trucks D-prototype, waar we zowel qua gebruik als qua onderhoud tevreden over waren. Onze medewerkers en klanten zijn even tevreden, daarom heeft de Delanchy Group haar inzet voor elektrische mobiliteit bevestigd door de allereerste serie Renault Trucks D Z.E. te bestellen. Deze tweede elektrische vrachtwagen zal ons wagenpark vervoegen en daarmee onze transportoplossingen een echte ‘energiemix’ geven. “

De Delanchy-groep moet nog beslissen over de toewijzing van deze nieuwe, 100% elektrische Renault Trucks, die naar Parijs of Lyon gaat om routes van ongeveer 110 kilometer te maken.

Meer nieuws

Kempisch Trainingscentre wordt Aktoo Safety Academy

Kempisch Trainingscentre wordt Aktoo Safety Academy

Het Kempisch Trainingscentre, reeds lange tijd de onbetwiste autoriteit in veiligheidstrainingen voor professionele chauffeurs, maakt vanaf vandaag, dinsdag 19 september, een doorstart als Aktoo Safety Academy. “Dit opent de deur naar een gevarieerder aanbod van...

Kärcher pakt zwerfvuil aan op Wilrijkse World Cleanup Day 2023

Kärcher pakt zwerfvuil aan op Wilrijkse World Cleanup Day 2023

World Cleanup Day is een jaarlijks initiatief waarbij miljoenen vrijwilligers, overheden en organisaties in 191 landen het globale afvalprobleem aanpakken en samen de wereld een stukje ‘schoner’ maken. In Wilrijk bleef het bovendien niet bij één enkele dag: zowel op...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This