DE EERSTE 100% ELEKTRISCHE RENAULT TRUCKS D Z.E. IN BELGIË AFGELEVERD AAN VAN OORT TRANSPORT UIT WILLEBROEK

Verschenen: 4 november 2021

Bij de Renault Trucks Garage Van Hove in Herent is zopas de eerste 100% elektrische Renault Trucks D Z.E. in België afgeleverd aan Van Oort Transport. Dit transportbedrijf voorziet in de distributieactiviteiten voor King Belgium en de healthcare en hygiëneproducten van Essity.

“Tijdens de zomer heeft het transportbedrijf Van Oort al testen gedaan met een elektrische Renault Trucks demovrachtwagen in de regio Gent en ook voor transporten tussen Gent, Brussel en andere steden om het elektrisch rijden gewoon te worden. De test is zeker meegevallen op vlak van rijbereik, oplaadmogelijkheden en nuttig laadvermogen. ” aldus Laurent Vanton, bedrijfsleider bij Van Oort. “Dankzij de gezamenlijke inspanning van onze klant King Belgium, voor wie we deze vrachtwagen zullen inzetten, en hun leverancier Essity hebben we ons kunnen engageren voor deze investering in een betere toekomst.”

Robin Van Droogenbroeck, sales director Renault Trucks: “Renault Trucks heeft internationaal al heel wat ervaring opgebouwd op het vlak van elektrische mobiliteit, zowel met de Master Z.E. als op het vlak van vrachtwagens. Voor bedrijven worden de voordelen en praktische inzetbaarheid ook steeds duidelijker, vooral op het vlak van distributie in en tussen steden, die steeds meer inzetten op zero emissie transport.

Na een grondige analyse van de noden van de klant en de routes waarop de vrachtwagen zal worden ingezet is er met deze Renault Trucks D Z.E. gekozen voor vijf watergekoelde Lithium-ion NMC aandrijfaccu’s van 66 kWh voor een totaal van 330 kWh. Daarmee is een ronde van 250 tot 270 km mogelijk, waarbij de noden van het transportbedrijf ook bij lagere temperaturen volledig afgedekt worden.”

Meer nieuws

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Stockdeals bij Hedin Automotive Truck Center.

Meer voorraad, meer voordelen. Geniet t.e.m. 30 april nog van uitzonderlijke stockdeals bij Hedin Automotive. Tijdens die periode kunt u terecht in alle Mercedes-Benz Truck Centers van de dealergroep voor exclusieve voorraadvoordelen. Dat Hedin Automotive een vaste...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This