De EFG serie 4 van Jungheinrich krijgt de hoogste onderscheiding bij de Red Dot Design Award

Verschenen: 7 juni 2024

De elektrische vorkheftruck EFG serie 4 is onderscheiden met de Red Dot Design Award als “Best of the Best” . Dit is de hoogste onderscheiding die de internationale jury van de gerenommeerde award voor product- en industrieel ontwerp toekent. De efficiënte elektrische vierwielvorkheftrucks hebben een draagvermogen tot 3.500 kg en zijn ontworpen voor de snelle handling van zware lasten in intern goederentransport en voor gebruik met voorzetapparatuur. De jury was vooral onder de indruk van het nieuwe cabineontwerp van de vierwielvorkheftruck. De smalle B-stijl en de compacte mastprofielen zorgen in combinatie met een panoramadak voor een aanzienlijk beter 360°-zicht dan bij andere heftrucks. De experts erkenden ook het bijzonder ergonomische ontwerp van de bestuurdersplaats met zijn lage instap, de royale voetruimte en de smalle stuurkolom voor ruime beenruimte.

“De ergonomische kwaliteit van de vorkheftruck is uitstekend,” prees de jury in haar oordeel. Van het bedieningsconcept tot het ontwerp van de bestuurdersplaats, het uitstekende zicht vanuit de cabine en de doordachte verlichtingsoplossingen, elk detail is specifiek ontworpen om aan de noden van de gebruiker te voldoen. Volgens de jury leidt dit tot een “uitstekende gebruikskwaliteit”.

“De heftrucks van EFG serie 4 bewijzen dat het zelfs honderd jaar na de uitvinding van de vorkheftruck nog steeds mogelijk is om het rijcomfort en de overslagcapaciteit aanzienlijk te verbeteren”, vatte de jury van de Red Dot Award samen.

“Voor ons staan mensen in het middelpunt van het ontwerp”, zegt Till Muhl, Head of Industrial Design bij Jungheinrich. “We hebben te maken met verschillende gebruikersperspectieven, die we allemaal met het nodige respect behandelen. We hebben de EFG serie 4 rond de bestuurder ontworpen en konden zo de veiligheid en prestaties van de heftruck maximaliseren.”

Naast de EFG serie 4 ontving ook de arculee M van Jungheinrich een Red Dot Award. Als Underload Transport kan de AMR autonoom lasten tot 1.300 kg vervoeren op alle standaard ladingdragers met een snelheid van 1,6 m/s in het magazijn. Dankzij het 360°-veiligheidssensorsysteem kan de arculee M vrij navigeren binnen gedefinieerde gebieden. Medewerkers en AMR kunnen veilig samenwerken in krappe ruimtes. De arculee M herkent zelfstandig obstakels, rijdt er omheen of stopt indien nodig automatisch. Dergelijke mogelijkheden zorgen voor flexibiliteit en betrouwbaarheid in elk toepassingsscenario. “De arculee M maakt indruk met zijn unieke uiterlijk en zorgt dankzij zijn geavanceerde technologie voor een optimale interactie tussen mens en machine”, aldus de jury, die uitlegt waarom de arculee M met de Red Dot Award werd onderscheiden.

De Red Dot Award bekroont sinds 1955 elk jaar ’s werelds beste en meest innovatieve producten in meer dan 50 categorieën. Een internationale jury van onafhankelijke experts op het gebied van design, wetenschap en journalistiek selecteert elk jaar uit duizenden inzendingen die producten die duidelijk opvallen door hun ontwerpkwaliteit. “Best of the Best” is de hoogste onderscheiding van de wedstrijd en gaat naar vooruitstrevende ontwerpen.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This