De IVECO Daily & eDaily scoren goed tijdens de “Business Van Awards”.

Verschenen: 29 maart 2023

De 2023 Business Van Awards in de UK leverden enkele indrukwekkende overwinningen op voor IVECO en het Daily-gamma met een awardwinst en een eervolle vermelding in zeer competitieve categorieën.

Als het gaat om veelzijdige voertuigen is de IVECO Daily een vaste waarde in de bedrijfswagenwereld – iets wat wordt benadrukt door het feit dat de IVECO Daily de 2023 Business Van ‘Best Large Van’ award heeft gewonnen. De juryleden waren onder de indruk van de innovatieve AIR-PRO-vering die superieur comfort en ladingzekerheid biedt.

De IVECO Daily werd bekroond dankzij zijn “indrukwekkende reeks intelligente oplossingen, samen met zijn unieke pneumatische ophanging en elektronische bediening die via een speciale cabine wordt bediend. Een geweldige mix van rijcomfort en laadvermogen.”

De IVECO Daily combineert een robuust vrachtwagenchassis, een trekkracht van 3,5 ton, de grootste laadruimte in zijn klasse en een indrukwekkend laadvermogen van 4,9 ton met de nieuwste technologie zoals AIR-PRO. De AIR-PRO-achtervering past zich voortdurend aan de gebruiksomstandigheden aan voor een unieke soepele en veilige rit voor bestuurder en lading. Zijn Continuous Damping Control (CDC) eenheid reageert vrijwel onmiddellijk op veranderingen in de kwaliteit van het wegdek en berekent elke 10 milliseconden opnieuw de ideale individuele schokdemperdruk voor een optimale dynamische reactie. Zo draagt een vermindering van 25% van de trillingen bij tot het hoogste comfort en een meer ontspannen rijervaring.

Bestuurders kunnen prioriteit geven aan comfort met de instelling ‘Soft’, of bij het vervoeren van een zware lading ‘Load’ selecteren voor optimale rijeigenschappen en rolcontrole. De AIR-PRO-vering houdt rekening met de lading en vermindert de rolhoek met 30% in bochten, waardoor de veiligheid van de bestuurder wordt vergroot en de lading wordt beschermd. Laden en lossen is eenvoudig en efficiënt: de hoogte van het voertuigchassis kan in minder dan 10 seconden worden aangepast. Dankzij een geheugenfunctie kan de bestuurder ook de uitlijning met regelmatig bezochte laadperrons opslaan, wat tijd bespaart.

De nieuwe volledig elektrische IVECO eDaily zal officieel zijn debuut maken op de 2023 Commercial Vehicle Show, ’s lands grootste tentoonstelling van voertuigen, uitrusting en technologie voor de wegvervoersector. Deze toonaangevende EV werd ‘Highly Commended’ in de categorie ‘Large E Van’ van de Business Vans awards. Het is de enige eLCV die 3,5 ton kan trekken dankzij zijn sterk, op een vrachtwagen gebaseerd chassis en zijn breed wieldraagvlak waardoor hij tot 20 kubieke meter laadcapaciteit kan leveren. Het is dezelfde Daily, maar dan elektrisch.

Dankzij een keuze aan batterijconfiguraties kunnen bestuurders een eDAILY aanpassen aan hun individuele missie en een evenwicht vinden tussen laadvermogen en actieradius. Dankzij de snellaadcapaciteit van 80 kW kan de eDAILY in slechts 30 minuten een actieradius van 100 km bereiken, met een totale actieradius op een volledige lading van maximaal 400 km*.

*De opgegeven actieradius is die van een IVECO Daily 42S model met 3 batterijen in de stadscyclus.

Meer nieuws

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Steven Nicolai is nieuwe Sales Manager Truck bij Profile Belux

Profile Truck, marktleider op het gebied van bandenonderhoud, -montage en -service voor vrachtwagens in de Benelux, breidt zijn Sales Team in België uit. Steven Nicolai is aangesteld als Sales Manager Truck, met de ambitie om de groei op de truckmarkt in België en...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This