De MAN Lion’s Coach als mobiele werkplek

Verschenen: 17 september 2018

Wie ergert er zich niet aan, de eindeloze files tijdens het woon-werkverkeer die voor heel wat tijdverlies zorgen. Noch werkgever, noch werknemer zijn hiermee gediend en constructieve oplossingen zijn meer dan ooit aan de orde.

Net hierom wordt een initiatief als de kantoorbus (Office on Wheels) met zoveel enthousiasme onthaald. Office On Wheels ontstond oorspronkelijk als initiatief van BAAV (Beroepsfederatie van Autobus- en Autocarondernemers) met ondersteuning van VLAIO en Antwerp Management School (het vroegere VIM). Ondertussen groeide het uit tot een kwaliteitslabel dat ter beschikking wordt gesteld aan partners die zich samen achter het project Office On Wheels scharen.

De kantoorbus wordt voor woon-werkverkeer ingezet en legt dagelijks vaste trajecten af naar meerdere grote Belgische steden waaronder Brussel, Antwerpen en Gent. Van zodra een werknemer instapt, kan zijn werkdag beginnen. De kantoorbus biedt immers dezelfde faciliteiten als een standaard kantoor. Via een optimale “wifi on board” kan de werknemer zijn documenten raadplegen die zich in de cloud bevinden, of zelfs inloggen op de server van het werk. Het bedrijf kan hierbij opteren om een gehele bus voor zijn werknemers in te zetten of deze te delen met andere bedrijven (alle details via www.officeonwheels.be). Het concept is flexibel en biedt in de meeste gevallen een werkbare oplossing voor het gros van de bedrijven.

Ook MAN draagt zijn steentje bij aan dit ambitieuze project en leverde net 3 gloednieuwe MAN Lion’s Coaches af, optimaal uitgerust om te worden ingezet als kantoorbus. Met onder meer comfortstoelen voorzien van  brede armsteunen en driepuntsgordels, 230 Volt en USB aansluitingen voor iedere zitplaats, een ruime werktafel en het obligate koffietoestel, wordt “onderweg” werken meer dan ooit een aangename aangelegenheid. Het alom geprezen rijcomfort van de MAN Lion’s Coach, in combinatie met een uitgebreide veiligheidsuitrusting, maken zo het plaatje compleet voor de veeleisende “kantoorreiziger”.

Net deze week (16-22 september) is het bovendien de Week van de Mobiliteit. Meer dan 1.200 acties en initiatieven zetten het brede publiek “#goedopweg” om stil te staan bij onze dagdagelijkse verplaatsingen naar werk, school of in de vrije tijd. Deze week is dan ook hét moment bij uitstek om gewoontes te doorbreken en de voordelen van “Office On Wheels” aan den lijve te ondervinden. Om elk mogelijk obstakel uit de weg te ruimen kunnen bedrijven zich in de Week van de Mobiliteit gratis registreren voor de kantoorbus (meer info over de Week van de Mobiliteit op www.weekvandemobiliteit.be).

Meer nieuws

Afspraak bij EUMO EXPO

Afspraak bij EUMO EXPO

De Europese Mobiliteitsbeurs (ook bekend als EuMo Expo) zal plaatsvinden van 1 tot 3 oktober 2024 in het Parc des Expositions in Straatsburg, voor een unieke editie. Dit niet te missen evenement, dat gewijd is aan professionals in duurzame mobiliteit, zal bijna 11.000...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This