Deny Logistics: “Investeringen in expertise en opslagruimte leveren resultaat op”

Verschenen: 6 december 2023

In aanwezigheid van Vlaams minister Jo Brouns lanceerde speerpuntcluster VIL het kwaliteitslabel Gateway²Britain. Met dat label moet het voor kmo’s duidelijk worden bij welke logistieke dienstverlener ze terecht kunnen voor het ondersteunen van hun import- en export met het Verenigd Koninkrijk. De familiale kmo Deny Logistics uit Menen is één van de slechts vier dienstverleners die het label in ontvangst mochten nemen. “Het behalen van dit certificaat betekent dat wij het aanspreekpunt bij uitstek zijn om zendingen van en naar UK te behartigen”, stelt zaakvoerder Bertrand Deny. 
Het Verenigd Koninkrijk is altijd al een belangrijke handelspartner geweest voor onze Vlaamse bedrijven. Voor de Brexit was het zelfs de vierde handelspartner van Vlaanderen, goed voor zo’n 60% van de exportactiviteiten van de transport- en logistieksector. De Brexit hertekende echter het landschap en veel kmo’s zetten hun transportactiviteiten naar Groot-Brittannië stop. “Voor wie zaken wil doen met Britse klanten, is er heel wat administratieve rompslomp. Vaak ontbreekt het kmo’s aan kennis om dat transport tot een goed einde te brengen. Wij hebben die kennis wel in huis”, stelt Bertrand Deny van Deny Logistics.
Sterke groei na Brexit

 

Deny Logistics is een vierde generatie familiebedrijf uit Menen, dat instaat voor opslag en transport van goederen, met een bijzondere specialisatie in chemicaliën en container- en douaneafhandeling. “In een complexer wordende logistieke keten slagen wij er, als relatief kleine organisatie, in om klanten volledig te ontzorgen. Daarbij handelen we alle douane- en accijnsformaliteiten af die bij de import en export van goederen komen kijken. We kunnen ook tijdelijk goederen stockeren in een van onze magazijnen. Tot slot beschikken we ook over een ruim netwerk aan transporteurs, zodat een lading altijd veilig op zijn bestemming aankomt.”
Het bedrijf kent de laatste jaren, en zeker sinds de Brexit, een sterke groei. “We hadden nood aan bijkomende opslagcapaciteit en hebben daar inmiddels in geïnvesteerd. Dat heeft ons duidelijk meer armslag gegeven”, gaat de CEO verder. “Maar het was zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn, want de Brexit stelde ons als bedrijf ook op de proef. Zo heeft ons personeel alle zeilen moeten bijzetten om de vele vragen van onze klanten te kunnen beantwoorden.”
Een gezamenlijke verdienste

 

Vandaag ziet Deny Logistics al zijn inspanningen bekroond. Het bedrijf kreeg namelijk uit handen van Vlaams minister van economie Jo Brouns het Gateway²Britain kwaliteitslabel. “Om dat label in de wacht te slepen werd onze dienstverlening volledig doorgelicht. Er werd onder meer gekeken naar hoe het contact met onze klanten verloopt, of onze prijszetting correct is, en hoe transparant we daarover communiceren. Ontegensprekelijk een intensief traject, maar we zijn fier dat we het tot een goed einde hebben gebracht.”
Naast Deny Logistics sleepten nog 3 andere logistieke dienstverleners het prestigieuze label in de wacht: Corneel Geerts, Mainfreight en Ziegler. “We staan zeker niet mis in dat rijtje. In ieder geval motiveert het ons om te blijven doorgaan en onze dienstverlening nog verder te optimaliseren. We zien namelijk dat heel wat bedrijven vandaag nog steeds niet goed weten hoe ze hun transport naar het Verenigd Koninkrijk op een correcte en veilige manier moeten organiseren. Daar kunnen wij hen echt bij helpen. Daarnaast is deze erkenning ook een pluim op de hoed van al onze medewerkers. Zij hebben de voorbije jaren een titanenwerk verricht en verdienen hiervoor veel lof. Ik weet zeker dat ze het label ook de komende jaren alle eer aan doen”, besluit Bertrand Deny.

Meer nieuws

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen is bekroond tot ‘Factory of the Future’. De prestigieuze onderscheiding is een erkenning van de indrukwekkende ontwikkeling van DAF’s cabine- en assenfabriek in het Belgische Westerlo. De hypermoderne en technologisch geavanceerde...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This