Dertien volledig elektrische BYD midibussen voor Italië – Tweede bestelling van dit model

Verschenen: 11 januari 2018

Vier stadsbusmaatschappijen in de regio Piemonte in Italië hebben orders geplaatst voor in totaal dertien volledig elektrische midibussen van BYD, een nieuw model dat BYD afgelopen oktober op de beurs in Busworld België, onthulde.

De Turijnse busmaatschappij GTT bestelt acht midibussen (die worden toegevoegd aan de al bestaande vloot van twintig 12-meter BYD-bussen). Zowel AMAG in Alessandria als Saluzza heeft twee voertuigen besteld. De busmaatschappij Chiesa in Carmagnola plaatste een order voor een midibus.

Alle midibussen die besteld zijn door deze Italiaanse busmaatschappijen zijn gebouwd volgens standaard specificaties:

  • 2-deurs
  • Lage instap en lage vloer
  • Totale lengte van 8,75 meter
  • Twee accu’s met een totaal vermogen van 174 kWh
  • Actieradius van 150 tot 200 kilometer (volgens SORT I-meetstandaarden)
  • Totale capaciteit van 58 passagiers

De bussen worden gebouwd in China en zullen naar verwachting in juli 2018 worden geleverd.

“Deze orders zijn dubbel zo belangrijk voor BYD. In de eerste plaats omdat ze onze groeiende positie in de belangrijke Italiaanse markt onderschrijven, we boeken vooruitgang in een zeer competitieve markt. Het laat daarnaast ook een blijk van vertrouwen zien in ons nieuwste model, de midibus”, aldus Isbrand Ho, Managing Director bij BYD Europe.

“Alleen al deze maand kunnen we bestellingen voor onze grootste bussen aankondigen, namelijk twee 18-meter gelede bussen voor onze meest noordelijk klant, Nobina in Noorwegen. Daarnaast dertien bussen van ons kleinste model voor onze meest zuidelijke klanten in Piemonte”.

Hij voegt daaraan toe: “Of het nu gaat om het maximaal vermogen van een bus in koud klimaat of makkelijk manoeuvreerbare bussen in nauwe, historische straatjes in zuidelijke steden, BYD heeft de juiste bussen.”

Meer nieuws

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt nieuw logistiek platform in Lyon aan

Renault Trucks kondigt de constructie van een nieuw energiepositief gebouw aan in het hart van zijn site in Lyon-Saint-Priest. Het gebouw zal een oppervlakte van 46.000 m2 hebben en vertegenwoordigt een investering van 132 miljoen euro. Het gebouw, dat in 2028 zijn...

Hendrik De Spiegelaere overleden

Hendrik De Spiegelaere overleden

Journalist Hendrik De Spiegelaere is gisterennamiddag, na een kort ziekbed, overleden. Hij stond aan de grondslag van TRANSPORAMA. Sinds een aantal jaar was hij ook verantwoordelijk voor de journalistieke invulling van Trans Aktueel. Hendrik studeerde industriële...

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Eerste trucks in Dachser-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics voegt eerste trucks in Dachser-kleuren aan wagenpark toe Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in Dachser-kleuren aangeschaft. Het...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This