DKV BOX EUROPE officieel toegelaten op de Italiaanse tolwegen

Verschenen: 15 april 2021

Mobility service provider DKV komt vanaf nu met een transnationale box waarmee ook in Italië tol kan worden afgerekend. DKV is hiermee de eerste gecertificeerde niet-Italiaanse provider van een EETS-gekwalificeerde tolbox voor dat land. Na een succesvolle testfase hebben de Italiaanse tolexploitanten de DKV BOX EUROPE vrijgegeven voor afrekenen van tol op weggebruik door trucks en bussen vanaf 3,5 ton.

Het totale tolsysteem van de Italiaanse bond van tolexploitanten AISCAT omvat een lengte van ca. 6.600 km. Naast Italië kan met de DKV BOX EUROPE ook trucktol worden afgerekend in Duitsland, België, Bulgarije, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Portugal en Hongarije inclusief de Warnow-, Herren- en Liefkenshoektunnel, wat neerkomt op twaalf Europese tolsystemen. Begin februari dit jaar was de DKV BOX ITALIA al exclusief voor Italië toegelaten.

“Voor het noord-zuidtransport is Italië een enorm belangrijk doorvoerland. We zijn dan ook heel blij dat we als eerste provider nu ook onze internationaal rijdende klanten een passende toloplossing voor Italië kunnen bieden,” zegt Jérôme Lejeune, Managing Director Tol bij DKV. Door de speciaal gemarkeerde rijbanen weet de chauffeur precies waar hij zijn DKV BOX EUROPE kan gebruiken. In de nabije toekomst zal de interoperabele DKV BOX EUROPE ook in Zwitserland en andere Europese landen kunnen worden gebruikt.


Na een succesvolle testfase hebben de Italiaanse tolexploitanten de DKV BOX EUROPE vrijgegeven voor afrekenen van tol op weggebruik door trucks en bussen vanaf 3,5 ton in Italië. (foto DKV).

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This