DKV investeert in Transport Intelligence Platform Route42

Verschenen: 18 mei 2021

Consequente uitbreiding portfolio voor bevorderen van digitalisatie transportsector

Europees serviceprovider DKV Mobility breidt zijn digitale deelnameportefeuille verder uit door te investeren in de Nederlandse startup Route42. Het intelligent transportplatform van Route42 biedt klanten in de logistiek een hardware-onafhankelijk telematica- resp. managementsysteem waarmee data van chauffeurs en klanten digitaal kunnen worden gevisualiseerd, opgeslagen, geëvalueerd en bewerkt.

Voor het platform betekent de toetreding van DKV Mobility verdere internationalisering en uitbreiding met andere functies. In een eerder stadium had DKV Mobility al de Oostenrijkse startup Styletronic en een deelname in het Intelligent Fueling Platform van PACE verworven.

“Dankzij het strategische partnership met Route42 zullen we samen met onze klanten en partners succesvol vorm kunnen blijven geven aan de razendsnelle voortschrijding van de digitalisering van de mobiliteitssector,” zegt Marco van Kalleveen, CEO van DKV Mobility, en hij vervolgt: “Route42 en DKV Mobility hebben een gezamenlijke visie op de toekomstige ontwikkeling van datamanagement in de transportsector. Daarom zijn we erg blij met deze samenwerking.”

Max den Dopper, medeoprichter en CEO van Route42, vervolgt: “We zijn erg enthousiast om te kunnen samenwerken met DKV Mobility. DKV is binnen Europa een prominente mobility serviceprovider die met zijn expertise en netwerk Route42 tot internationale speler maken.”

De partijen zijn overeengekomen geen mededelingen te doen over het totale transactiebedrag.

Meer informatie op www.dkv-mobility.com en www.route42.nl.

De broers Max en Jasper den Dopper (l. en r.), oprichters van Route 42, en Marco van Kalleveen (midden), CEO van DKV Mobility zijn blij met de samenwerking. (foto DKV)

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This