DKV Mobility biedt gratis toegang tot transportplatform Trans.eu

Verschenen: 31 mei 2021

  • Mobility service provider DKV maakt transportplatform gratis toegankelijk via digitale assistent DKV LIVE
  • Doel: vermindering van leegritten en CO2

Service provider DKV Mobility en digitaal logistiek platform voor wegtransport Trans.eu zijn een nauwe samenwerking aangegaan. Via DKV LIVE, de digitale vloot- en tankassistent van DKV, heeft de klant nu gratis toegang tot het Trans.eu platform. Voor het takenpakket betekent dit een veel nauwer samenvallen van fleet- en transportmanagement binnen de digitale dienstverlening. Door de combinatie van beide oplossingen kunnen planners hun voertuigen nu nog beter en efficiënter inzetten.

Klanten van DKV hebben nu het voordeel van Load Matching, een geïntegreerde functie van Trans.eu. Daarmee vinden ze vrachtaanbod op basis van de real-time posities van hun trucks en kunnen ze leegritten voorkomen en routes en bevrachting optimaal plannen. Nog een positief bijeffect: dankzij het positie-gebaseerd vrachtaanbod reduceren gebruikers van DKV LIVE hun CO2 uitstoot en beschermen ze het milieu. Hiervoor hebben ze de beschikking over het ladingsaanbod van circa 40.000 Trans.eu gebruikers door heel Europa. En behalve deze DKV oplossing is er ook nog eens toegang tot het vrachtaanbod van geverifieerde Oost-Europese verladers.

Prijsprognoses voor makkelijker onderhandelen

Voor het aangaan van transportovereenkomsten op basis van vrachtaanbod worden gebruikers van het DKV platform rechtstreeks doorgelinkt naar vrachtportaal Trans.eu, waar alle functies toegankelijk zijn. Hieronder een prijsprognose-algoritme dat snel overzicht verschaft van prijzen die voor bepaalde vervoerders op de open vrachtmarkt haalbaar zijn. Met Trans.eu en de geïntegreerde ‘messenger’ met automatische vertaalfunctie wordt onderhandelen over vrachtaanbod een stuk makkelijker. De gebruiker ziet allereerst de gegevens over de aangeboden lading, waarna hij contact kan opnemen met de betreffende verlader. Als de gunning vervolgens binnen is, zijn alleen nog de standaard gebruiks- en bemiddelingskosten van het platform verschuldigd.

We hanteren een prijs voor twee digitale platforms. Hierdoor krijgen DKV gebruikers zonder abonnement toch rechtstreeks toegang tot onze vrachtpool en betalen ze alleen transactiekosten. Snel en simpel toch!” benadrukt Bogdan Kosturek, Vice President Technology and Product Development bij Trans.eu. “Door de versmelting van beide portalen kunnen onze klanten hun wagens nu nog duurzamer inzetten. Immers, het is nu nog makkelijker om lading te vinden die zich dicht in de buurt van de wagen aandient. Laat dat nu ook een hele milieuwinst zijn,” vult Manuel von Mohrenschildt, Director Partner & Solution Sales bij DKV aan.

Meer nieuws

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo lanceert vrachtwagens aangedreven op waterstof

Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met verbrandingsmotoren die op waterstof rijden. Wegtests met vrachtwagens die waterstof in verbrandingsmotoren gebruiken, zullen beginnen in 2026 en de commerciële lancering is gepland voor het einde van dit decennium....

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This