DKV start pilot met eigen tolboxen in Italië

Verschenen: 13 augustus 2020

Op 1 september 2020 gaat DKV Euro Service in Italië een pilotfase in met eigen tolboxen. Na afsluiting van deze circa drie maanden durende periode waarin gebruik wordt gemaakt van zo’n 3.000 testboxen is DKV dan de eerste mobility service provider van gecertificeerde eigen tolboxen voor de Italiaanse autostrada. De Italiaanse tolexploitanten hadden al in een eerder stadium hun toestemming verleend. In eerste instantie wordt de DKV BOX ITALIA toegelaten, later ook gevolgd door de DKV BOX EUROPE.

“Met deze stap betreden we de Italiaanse tolmarkt en kunnen we onze klanten als eerste gecertificeerde provider eigen on-board units voor voertuigen vanaf 3,5 ton bieden,” aldus een tevreden Jérôme Lejeune, directeur Tol bij DKV Euro Service. “Onze dank gaat uit naar het verbond van Italiaanse tolexploitanten AISCAT en we zien uit naar een succesvolle samenwerking.”

Om het gebruik van DKV tolboxen mogelijk te maken zijn de Italiaanse tolstations inmiddels van de benodigde hardware en software voorzien. De speciale rijbanen voor gebruik van de DKV BOX ITALIA en later ook de DKV BOX EUROPE zijn duidelijk gemarkeerd.

Meer nieuws

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Voet aan grond dankzij uitbreiding wet Maritieme Beveiliging

Minister van Justitie en Noordzee Paul Van Tigchelt en Grobbendonks burgemeester Marianne Verhaert bezoeken binnenvaartterminal Van Moer Logistics in kader van nieuwe wetgeving voor beveiliging van binnenvaart en havenbedrijven Naar aanleiding van de recent...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This