Dr. Tobias Burger gestart als COO Air & Sea Logistics bij Dachser

Verschenen: 17 januari 2024

Focus op groei in wereldwijde markten en geïntegreerd groupagevervoer

Sinds de jaarwisseling is Dr. Tobias Burger (46) de nieuwe Chief Operations Officer (COO) Air & Sea Logistics en lid van de Executive Board bij logistiek dienstverlener Dachser. De voormalige adjunct-directeur Air & Sea Logistics vervangt Edoardo Podestà (61), die na een carrière bij Dachser van meer dan 20 jaar, waarvan de laatste vier jaar aan het hoofd van de lucht- en zeevrachtactiviteiten, met pensioen is gegaan.

“De grondig voorbereide overdracht aan de top van de Air & Sea Logistics business field weerspiegelt de doelgerichte en op de lange termijn gerichte verdere ontwikkeling van ons intercontinentale netwerk,” legt Bernhard Simon, Voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Dachser, uit. “Edoardo Podestà heeft sinds 2003 onze activiteiten in Azië opgebouwd en heeft de afgelopen vier jaar als COO Air & Sea Logistics een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van ons bedrijf. Met Dr. Tobias Burger hebben we nu een ervaren logistiek strateeg aan het roer van onze Air & Sea Logistics-organisatie die een diepe en allesomvattende kennis heeft van de complexe uitdagingen waar de wereldwijde logistieke markten nu en in de toekomst voor staan.”

De centrale taak van Tobias Burger als COO Air & Sea Logistics is het stimuleren van de groei van Dachser op de wereldwijde markten. “We zijn ervan overtuigd dat de belangrijkste impuls voor onze toekomstige groei zal komen van onze activiteiten in Azië en Noord- en Zuid-Amerika”, zegt Burkhard Eling, CEO van Dachser. “Door intercontinentaal transport nauw te verbinden met ons efficiënte Europese netwerk voor wegtransport, willen we onze klanten een totaaloplossing bieden voor groupagediensten over de hele wereld. Dit globale groupage-aanbod, geleverd door een geïntegreerd netwerk met uitgebreide contractlogistieke mogelijkheden, vraagt absoluut om een krachtige lucht- en zeevrachtorganisatie met een wereldwijde aanwezigheid.”

Burger heeft een doctoraat in bedrijfskunde en begon zijn carrière als strategieconsultant bij Siemens Management Consulting. In 2009 trad hij in dienst bij Dachser. Na zijn werk bij controlling en strategieontwikkeling kreeg hij de verantwoordelijkheid voor Corporate Governance. Op dat moment hield hij al toezicht op de strategische ontwikkeling van het wereldwijde lucht- en zeevrachtnetwerk. In 2019 werd Burger benoemd tot adjunct-directeur van Air & Sea Logistics en werd hij de rechterhand van Podestà. In die periode was hij aanvankelijk Global Sales Manager voor de lucht- en zeevrachtactiviteiten. In 2021 en 2022 leidde Burger met groot succes de activiteiten van de business unit ASL EMEA als Managing Director.

Edoardo Podestà: Twee decennia van groei en winstgevendheid voor Dachser ASL

Podestà sluit zijn succesvolle carrière als logistiek manager af door de leiding over te dragen aan Burger. Podestà, een Italiaan die al vele jaren in Hong Kong woont, trad in 2003 in dienst bij Dachser na de overname van een joint venture. Als Managing Director was hij aanvankelijk verantwoordelijk voor Groot-China; naarmate de activiteiten van Dachser in Azië groeiden, kreeg hij al snel de verantwoordelijkheid voor de hele business unit Azië-Pacific. Sinds 2019 stond hij ook aan het roer van de wereldwijde lucht- en zeevrachtactiviteiten als COO Air & Sea Logistics. “Tegen de achtergrond van een extreem wisselvallige marktomgeving paste hij zijn uitgebreide expertise en zijn creativiteit toe om steeds een duidelijke koers uit te zetten voor groei en winstgevendheid”, zegt Eling.

 

 

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This