Drie decennia aan dynamisch transport: van zelfstandig chauffeur tot logistiek leider

Verschenen: 24 april 2024

1994, het jaar dat Nelson Mandela aan zijn historische presidentschap begon, de Kanaaltunnel de afstand tussen Europa en Engeland overbrugde en de fundamenten voor Wim Claes Transport & Logistiek werden gelegd. “30 jaar geleden bezorgden wij onze eerste lading. Dat is drie decennia lang oprechte passie voor het vak waarin onze klanten, medewerkers en partners centraal staan”, opent Wim Claes, de drijvende kracht achter het Limburgse bedrijf.

Een passie die startte met Wim als zelfstandig chauffeur, groeide uit tot een vooraanstaand logistiek bedrijf. “Bij Wim Claes Transport & Logistiek legden we een uitdagende weg af met heel wat hoogtepunten”, reflecteert Wim. Elk jaar markeerde nieuwe successen, van de eerste internationale rit in 1996 tot de introductie van een eigen distributienetwerk in 2019. “Sinds 2020 schakelden we over op hogere snelheden met de verhuis naar ons distributiecentrum in Genk, met eigen warehouse. Dit stelde ons in staat om een volledige ontzorging te bieden aan onze klanten. Met 70 voertuigen, 75 medewerkers en meer dan 200 klanten aan boord zijn we nu meer dan ooit in beweging”, vult Wim aan. In 2023 volgde nog het neusje van de zalm met de introductie van de eerste e-Truck in Limburg, een mijlpaal die de innovatieve en duurzame koers van het bedrijf bevestigt.

De voortdurend draaiende servicemotor

Wim Claes Transport & Logistiek staat synoniem voor vijf fundamentele waarden – passie, klant-engagement, voldoening, resultaat en efficiëntie – die samen het kloppend hart van het familiebedrijf vormen. “Wij vormen het perfecte verlengstuk van de professionele cultuur van onze klanten”, aldus Wim. “Wij streven dan ook altijd naar een top-service, ongeëvenaarde flexibiliteit en hoge betrouwbaarheid, iets dat onze klanten zullen beamen.”

De weg naar vertrouwen

Het groeiverhaal van Wim Claes Transport & Logistiek begon met Jaga. Zij waren de allereerste klant en op de dag van vandaag nog steeds gewaardeerd partner. Gedurende de jaren zat WCTL voor nog meer bedrijven achter het logistieke stuur, zoals Katoen Natie, Allimex, Tribù, en RBM Benelux. “Of het nu gaat om ritten met specifieke leververeisten, het vervoeren van goederen met uiteenlopende afmetingen of het verminderen van onze CO2-voetafdruk door leveringen met de e-truck, onze klanten kunnen altijd op ons rekenen voor een persoonlijke benadering,” vertelt Wim. “Van planning tot chauffeur en directie, onze service is all-inclusive en we zijn dankbaar voor de waardering van onze klanten.”

Accelereren naar de toekomst 

Er passeerden heel wat hoogtepunten de revue de afgelopen 30 jaar. Stuk voor stuk bewonderbare mijlpalen die Wim Claes Transport & Logistiek deden groeien tot waar ze vandaag staan. “We zijn trots op het traject dat we hebben afgelegd zonder ons DNA als familiebedrijf te verliezen. Dat zal in de toekomst ook zo blijven”, zegt de zaakvoerder dankbaar. “2024 wordt nog een heus feestjaar met verschillende verrassingen doorheen het jaar. Daarna rijden we met volle goesting de volgende 30 jaar tegemoet”, sluit Wim fier af.

Foto: V.l.n.r.: Jan Kriekels (CEO Jaga) en Wim Claes (CEO)

Meer nieuws

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Volvo breidt zijn gamma vrachtwagens aangedreven op biodiesel uit

Een volledig assortiment nieuwe Volvo-vrachtwagenmodellen kan nu worden aangedreven door 100% biodiesel, waardoor klanten nog een hernieuwbare brandstofkeuze hebben om CO2-uitstoot van transport hier en nu te verminderen. Volvo Trucks breidt zijn modelaanbod aangepast...

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Always on track met de Samsung Rugged smartphones en tablets

Binnen logistiek en transport spelen betrouwbaarheid en duurzaamheid een cruciale rol. Met dit in gedachten ontwikkelde Samsung een reeks robuuste toestellen om onder de meest uitdagende omstandigheden te presteren. Of u nu goederen vervoert door stedelijke centra of...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This