E van EERSTE! Contargo neemt eerste e-truck voor containertransport in gebruik

Verschenen: 8 mei 2019

Containerbedrijf Contargo heeft op 6 mei in Duisburg de eerste van zes elektrische containertrucks in gebruik genomen. Hiermee draagt het bedrijf bij aan de koolstofarme economie in 2050. 

Onlangs is de eerste trekker met e-motor van de Nederlandse vrachtwagenbouwer DAF aan Rhenus Trucking geleverd. Rhenus stelt deze en andere e-trucks uit zijn vloot als dienstverlener ter beschikking aan zijn klant Contargo. 

De eerste e-truck in de vloot wordt door DIT Duisburg Intermodal Terminal ingezet voor het aanleveren en afhalen van containers. De komende dagen zal DIT nog een tweede e-truck in gebruik nemen. Daarnaast gaat Contargo dit jaar ook vier 44-tons e-trucks (2 van Framo en 2 van Eforce) leveren aan de Contargo-terminals in Neuss en Emmerich. 

“Hier wordt geïnvesteerd in innovatieve technologie”, zei Hendrik Wüst, verkeersminister in NRW. “Dat is goed voor het milieu en het versterkt tevens de economie in Noordrijn-Westfalen. Van de ervaringen die Contargo de komende jaren opdoet met de e-truck-vloot kunnen ook andere bedrijven profiteren.” 

Michael Viefers, bestuurder van Rhenus: „Bij Rhenus testen we graag nieuwe technologieën om milieuvriendelijke logistiek te kunnen aanbieden. We staan open voor alle technologieën en gaan onze vloot in het belang van onze klanten continu verder verduurzamen – of het nou met accu’s, waterstof, LNG of CNG is.” 

Sascha Hähnke, directeur Rhenus Trucking: „Wij willen met onze klant Contargo een innovatieve weg bewandelen, die momenteel nog geen enkele andere logistiek dienstverlener ingeslagen is. De bestelde trucks zijn de eerste e-trucks in Duitsland. We geven hiermee het signaal dat deze technologie toekomst heeft.” 

„Wij willen uiterlijk in 2050 zijn overgestapt op een koolstofarme economie. Aangezien vooral vrachtwagens en schepen de meeste CO2-uitstoot veroorzaken, beginnen we daar. Met deze zes e-trucks zal de CO2-uitstoot ten opzichte van dieselvrachtwagens – zelfs bij het gebruik van conventionele stroom – met minimaal 38 procent afnemen. Als alle betrokken terminals volledig op groene stroom zijn overgegaan, zal de CO2-uitstoot met 89 procent afnemen”, aldus Kristin Kahl, Sustainable Solutions, Contargo. 

Meer nieuws

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Mercedes-Benz laat Actros 1047 km rijden op vloeibare waterstof

Op 26 september hield Mercedes-Benz Trucks een event in Berlijn, waarbij een recordrit met een Mercedes-Benz Actros trekker met brandstofcel van Cellcentric op vloeibare waterstof werd afgesloten. De trekker oplegger combinatie van 40 ton had een traject van de...

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6: Fris gezicht in de stad

Piaggio Porter NP6 met kastopbouw   Beherman Motors, invoerder van de citytrucks van Piaggio Commercial presenteert met de Piaggio Porter NP6 een ideale lichte vrachtwagen voor inzet in stads- en dorpskernen. Naast het standaard chassis-cabinemodel, de pick-up en...

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zoekt chauffeurs en technici

De Lijn zet voortdurend alles op alles om nieuwe collega’s aan te trekken. Oktober wordt terug jobdagen-maand. Er werden 900 chauffeurs gezocht voor 2023. De teller van aangeworven chauffeurs dit jaar staat ongeveer op 600. Dat betekent dat er via een aantal...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This