E van EERSTE! Contargo neemt eerste e-truck voor containertransport in gebruik

Verschenen: 8 mei 2019

Containerbedrijf Contargo heeft op 6 mei in Duisburg de eerste van zes elektrische containertrucks in gebruik genomen. Hiermee draagt het bedrijf bij aan de koolstofarme economie in 2050. 

Onlangs is de eerste trekker met e-motor van de Nederlandse vrachtwagenbouwer DAF aan Rhenus Trucking geleverd. Rhenus stelt deze en andere e-trucks uit zijn vloot als dienstverlener ter beschikking aan zijn klant Contargo. 

De eerste e-truck in de vloot wordt door DIT Duisburg Intermodal Terminal ingezet voor het aanleveren en afhalen van containers. De komende dagen zal DIT nog een tweede e-truck in gebruik nemen. Daarnaast gaat Contargo dit jaar ook vier 44-tons e-trucks (2 van Framo en 2 van Eforce) leveren aan de Contargo-terminals in Neuss en Emmerich. 

“Hier wordt geïnvesteerd in innovatieve technologie”, zei Hendrik Wüst, verkeersminister in NRW. “Dat is goed voor het milieu en het versterkt tevens de economie in Noordrijn-Westfalen. Van de ervaringen die Contargo de komende jaren opdoet met de e-truck-vloot kunnen ook andere bedrijven profiteren.” 

Michael Viefers, bestuurder van Rhenus: „Bij Rhenus testen we graag nieuwe technologieën om milieuvriendelijke logistiek te kunnen aanbieden. We staan open voor alle technologieën en gaan onze vloot in het belang van onze klanten continu verder verduurzamen – of het nou met accu’s, waterstof, LNG of CNG is.” 

Sascha Hähnke, directeur Rhenus Trucking: „Wij willen met onze klant Contargo een innovatieve weg bewandelen, die momenteel nog geen enkele andere logistiek dienstverlener ingeslagen is. De bestelde trucks zijn de eerste e-trucks in Duitsland. We geven hiermee het signaal dat deze technologie toekomst heeft.” 

„Wij willen uiterlijk in 2050 zijn overgestapt op een koolstofarme economie. Aangezien vooral vrachtwagens en schepen de meeste CO2-uitstoot veroorzaken, beginnen we daar. Met deze zes e-trucks zal de CO2-uitstoot ten opzichte van dieselvrachtwagens – zelfs bij het gebruik van conventionele stroom – met minimaal 38 procent afnemen. Als alle betrokken terminals volledig op groene stroom zijn overgegaan, zal de CO2-uitstoot met 89 procent afnemen”, aldus Kristin Kahl, Sustainable Solutions, Contargo. 

Meer nieuws

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Linde lanceert multi-inzetbare stapelaars voor nauwe ruimtes

Hoogheffende trucks voor magazijnen en productieruimtes Begin juli bracht Linde MH zijn nieuwe L10 - L16 B stapelaars op de markt. Deze compacte meeloopuitvoeringen hebben een hefhoogte tot 5,47 meter en een draagvermogen tot 1,0 à 1,6 ton, en zijn geschikt voor een...

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Tolbox UTA One® next ondersteunt nu het Slowaakse tolsysteem

Deze oplossing is de meest uitgebreide EETS-toloplossing op de markt, met 18 tolsystemen in 16 landen Ondersteuning voor extra tolsystemen in ontwikkeling UTA Edenred, een toonaangevende aanbieder van mobiliteitsdiensten in Europa en een bedrijf van Edenred, heeft...

Onze berichten per jaartal

Wenst u deze nieuwsberichten rechtstreeks in je mailbox te ontvangen?

* indicates required
Share This